Përgjakja e festave të fundvitit – kërcënimi i ISIS-it në gjuhën shqipeEdhe pse organizata terroriste, i ashtu-quajturi Shteti Islamik (ISIS) po humb territor të konsiderueshëm çdo ditë në Siri e Irak, operacionet e saja në Evropë nuk i ka lënë anash. Vitet e fundit shumë sulme të përgjakshme terroriste në vende të ndryshme të kontinentit të vjetër janë marrë përsipër nga kjo organizate.
Megjithatë ISIS ende nuk është ngopur me dhunë. Dhe, thirrja e fundit e ISIS për ti përgjakur festat e fundviti vjen në gjuhën shqipe.
“Ti ke kohë të mjaftueshme për t’u pajisur me makinë për t’i shtypur turmat e tyre, ose për të blerë një thikë për t’i goditur ata, ose për të mbushur pushkën tënde me armatim. E nëse këto nuk pranohen nga shpirti yt, hyn në turmën e tyre dhe bërtit: “Allahu është më i Madhi”.
Ky është mesazhi që ISIS po shpërndan në disa forume të xhihadit, por kryesisht në grupet e tyre të mbyllura në “Telegram”, në të cilat Express ka siguruar qasje.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)