Librat, nga të cilët mësoj


Beqë Cufaj

beqe cufajShkrimtari nga Kosova që është bërë i njohur në botën gjermanofolëse me librin e tij “Shkëlqim i huaj” dhe së fundmi me romanin “Projekt@party”, botuar nga “Secession verlag” zgjedh tre libra si më të mirët që ka lexuar këtë vit. “Është romani ‘Rrëfime paralele’ i Peter Nadas dhe romani ‘Harta dhe territori’ i  Huellbecq dhe romani ‘2666’ i Roberto Bolano”. Për Cufajn këto libra janë projekte gjigante në të cilët autorët kanë punuar me vite që të dalin me to si autor. “Nga këto lloj librash mund të mësoj, për natyrën e punës serioze, që bëjnë shkrimtarët e mirë”, thotë Cufaj

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)