HISTORIA DHE NJERËZIMI DO T’I MALLKOI TË GJITHË ATA QË SHPIFIN KUNDËR LUFTËS SË LAVDISHME TË UÇK-së.
Reagim ndaj artikullit shpifës në vazhdime, “Si u arrestua dhe si u “maltretua” e reja G.G. nga Mitrovica gjatë kohës së luftës në Kosovë”, të rubrikën “Ekskluzive” të gazetës
“Bota sot”, dt.15, 16, 17, 18. Maj 2013.

HISTORIA DHE NJERËZIMI DO T’I MALLKOI TË GJITHË ATA QË SHPIFIN KUNDËR LUFTËS SË LAVDISHME TË UÇK-SË.

Në emër të fshatit Aqarevë, të bashkëluftëtarëve të Komandant Sylejman Selimit dhe në emër të drejtësisë, jemi të detyruar të reagojmë ndaj artikullit shpifës të gazetës “Bota sot”, e cila as në këto moment tejet kritike për shtetin tonë nuk pushon, duke grumbulluar deklarata me gënjeshtra të kulluara, me dëshmitar të fabrikuar, të papërgjegjshëm dhe të paguar e të mashtruar nga EULEKS-i, dhe me “amanetin” e UNMIK-ianeve. Këta të fundit edhe pse shkuan lanë pas turpin dhe shumë “argat” të dreqit që po ua kryen punët e tyre të ndyta.Të gjitha këto që po shkruhen e po “thuhen” në këto katër vazhdime të këtij artikulli të quajtur “Ekskluziv”, janë shpifje që shihen e kuptohen nga të gjithë, sepse disa fytyrmarroq me shpirtin e zi katran po mundohen me njollos luftën e lavdishme të UÇK-së dhe komandantet e saj, duke keqpërdorur dëshmitar të mbushur me rrena.

Artikullshkruesi dhe dëshmitarët e këtij tabori, duhet ta dinë së Lufta e UÇK-së ka qenë e drejtë dhe e pastër për këtë edhe pati intervenuar Aleanca e NATO-së nga ajri, duke i konsideruar komandantet dhe ushtarët e UÇK-së si aleat të tyre.

Këta fytyrmarroq “argat dreqi”, duhet ta kuptojnë njëherë e mirë së pjesëtarët e UÇK-së asnjëherë nuk kanë bërë veprime që do të binin ndesh me ligjet e luftës, e aq më pak akte të turpshme. 

Këta tipa që sot po mundohen ta njollosin luftën e drejt të UÇK-së, komandantet dhe pjesëtarët e saj duhet ta dinë së keqtrajtimet, dëbimet, spastrimet e dhuna është bërë, për fat të keq, nga ushtria, policia e paramilitarët serb, gjë që me veprimet e këtyre shpifësve që po i turren komandanteve e pjesëtarëve të UÇK-së, po krijojnë huti të populli ynë dhe ndërkohë po i mbrojnë aktet dhe veprimet kriminale të serbeve, gjë që mund të thuhet se kanë qenë dhe janë në shërbim të armikut.

Ne jemi të sigurt se gjatë kohës së luftës, as nuk ka pas keqtrajtime as dhunime e veprime tjera të paligjshme të bashkëkombësve tanë nga pjesëtarët e UÇK-së, ndërsa të gjitha këto që shkruhen janë gënjeshtra të kulluara dhe këta njerëz të papërgjegjshëm që po vazhdojnë të shkruajnë artikuj në formë romani duhet ta dinë se nuk do t’ua lexoi e as besoi askush përveç pronarëve të tyre që po ua paguajnë këto marrëzira, si dhe nuk duhet harruar faktin se, tokën e Kosovës e kanë shkelur shumë krajla e mbreta, ka pasur shumë shqipfolës që kanë shërbyer për ta, kanë punuar e spiunuar për ta, kanë shkuar deri aty sa edhe janë miqësuar me ta dhe në fund, falë luftës së drejtë të UÇK-së kanë mbetur pa ta.

Për fund të fundit, me reagimin tonë kërkojmë që të ndalen këto trillime e veprime të dëmshme për komb e atdhe, për Luftën e UÇK-së dhe të Komandantëve e pjesëtarëve të saj sepse një ditë do t’u mallkoi populli dhe historia.

Açarevë, 18.05.2013                                

Të nënshkruarit:
Musli Haxha, kryetar
Dibran Fylli, regjisor
Smajl Idrizi,
Sylë Haxha,
Ilaz Azemi,
Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)