ENGJËLL APO DJALL?


TERESINKA PEREIRA

Engjëll apo Djall
ne jemi sipas gjendjes
që sundon zemrën tonë.
Nganjëherë , një ndriçim gjith harmoni
një gjëndje shpirtërore paqësore
qënga yjet e natës
na sjellë ndjenja të bukura
Atëbotë ne ndjehemi si nuk ka më mirë
Nganjëherë...oh, nga një herë
janë lumejt e ndyrësirave

që rrjedhin nëpër venat e botës

dhe ne

vështrojmë kupën qiellore

me neveri

dhe duke qarë

Djalli na plagos njëher para se të largohet nga ne

për të plagosur të tjerë njerëz

Po engjëjt?

Engjëjt gjithmonë i rezistojnë urrejtjes.

TRANS. BY RIZA LAHI

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)