Erik Larson- “Djalli në qytetin e bardhë”


530386_4919408111969_1699896664_n

« …Unë do të tregoj historinë e këtyre dy burrave dhe kësaj ngjarjeje; dua t’i shtoj këtu një shënim: Sado të çuditshme apo makabre mund të duken disa prej incidenteve këtu, kjo nuk është një histori e trilluar. Gjithçka brenda thonjëzave vjen nga një letër, kujtim, apo ndonjë dokument tjetër i shkruar. Ngjarja zhvillohet më së shumti në Chicago, por do t’ju kërkoj falje lexuesve për kapërcimet me raste të kufijve shtetërorë, si në rastin kur detektivi i shokuar, Geyer, futet në atë qeli skëterrë të fundit. Gjithashtu, kërkoj falje për udhëtimet e dhimbshme të kërkuara nga zhvillimi i ngjarjeve, përfshirë ekskursionet në morgjet e spitaleve apo përdorimin korrekt të barbarozave Black Prince në peizazhet Olmstediane”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)