2020-03-28

AKADEMIK PROF. DR HAKIFBAJRAMI PH.D : GRUSHTSHTETI IDYTËNDAJKOSOVËS( PAS 23 MARSIT 1989) MË 25 MARS 2020Enver Hoxha dhe shqiptarët në maje të thikës, të dhunuar ...


Rivaliteti në mes botës demokratike dhe botës totalitare nuk është i panjohur. 

AKADEMIA E SHKENCAVE DHE ARTEVE SHQIPTARO-AMERIKANE NGA NJU JORKU ...
Kosova në mes këtyre NDRYDHJEVE mund të bërët copë e grimë, dhe askush nuk i jep pesë pare.

 Rivaliteti në mes SHBA-s dhe BE (disa shtete-HB) në anën tjetër gjithështu nuk është anonim, sidomos lidhur me Kosovën.

 Qarqet politike që ishin në pushtet dhe ato në opozitë, sikur nuk patën fuqi ta menagjojnë këtë rivalitet që e ndrydhë çdo thermi që u vihet si oponencë 1999-2020.

Kësaj gjendje i ndihmon edhe psikologjia nga froca e “mega vdekjës”, e që janë rrethanant e virusit  Covid -19, që e ka kapluar globin, në frigë dhe pafuqi.

 Lidhur me këtë ,si duket Qeveria Kurti, nuk pati aftësi ta kuptojë se: “në sferën e sigurimit ndërkombëtar-çdo cepë i globit varet (ende) nga përgjegjsia amerikane”

Këtë skenar që Republika e Kosovës të futët në pazar me letra të “mëdha”,ia përgatitën Hashim Thaçi -BA. Vuçiqi (Mogerini) dhe Isa Mustafa me sejmenët e tij që shkuan në Berlin te Grenelli : A.Hoti , A. Veliu dhe S. Hyseni; e pastaj S. Hyseni të shkoi në Washington DC  gjithnjë për ta luftuar Qeverinë Kurti, në të cilën janë vet. 

Së këndejmi, a është futur Kosova në obligime ndaj Amerkiës 1992-1999, përgjigja ështëPO.

 Shtrohet pyetja, a mundet Kosova ta lajë atë borgj , përgjigja është-KURRË ,ngase  është shumë i madh.

Dhe është mirë që nuk mund të paguhet ky  obligim sepse duam  edhe me BESË të mbesim në obligim ndaj SHBA-ve për jetë. 

E këtë filozofi Albin Kurti e dinë dhe e çmon fare mirë. 

Prandaj, VV ku drejton, nuk vrehet asnjë fie antiamerikanizmi. 

Antiamerikanizmi është SHPIKUR në kokat e Hashim Thaçit, Isa Mustafës dhe vartësve të tyre.

Pra, nëse zhvillimi i shtetësisë Kosovës është procedurë që shkon drejtë progresit, populli i Kosovës duhet vetëm të kujdeset për “mirëmbajtjen e binarëve”, të shpreh ADMIRIM ndaj SHBA-ve.

Kosova nuk duhet të aspirojë ta drejtojë llokomotivën, sepse tani nuk kemi aftësi të jemi totalisht sovran.

Këtë realitet, së pari duhet ta kuptojnë partitë-të gjitha.

Lëvizja  VV e kupton më mirë se askush tjetër , se nuk ka ardhmëri pa miqë.

Pastaj këtë, duhet të mësojë populli që mos të frigohet, aq më parë kur një politikë kombëtare si është ajo e VV-ës, duhet të adaptohet për të jetuar me realitetin, së pakut edhe një shekull jetë aktivitet shtetëror dhe politikë proamerikane, se SHBA nuk largohën nga Kosova kurrë.

Dy grusht shtetet u zbatuan nga vota jonë: më 23mars1989, kur u suprimua Autonomia  e Kosovës që lëvizte drejtë një Republike interene. 

Grusht shteti i dytë vjen, pas Rilindjës më 24 mars 1999, ku faktorizimin e ka bërë UÇK, më 25mars2020, në rrethana të një tentim grusht shteti, sidomos kur luftohej kundër bombës bilogjike (COVID 19), dhe luftës kundër një kaste politike të Kosovës që janë friguar tej mase, se pasuria e grabitur do t` u konfiskohet.

Ky realitet virtualisht shpejegon se kriza në Republikën r Kosovës sikur ka ardhur nga brenda. 

 E vërteta, kriza ka ardhur e porositur dhe shumë mirë e dirigjuar përmes tre aktorëve kosovar : Hashimi, Isa Mustafa , Baton Haxhiu . 
Them  se Isa Mustafën  e ka bashkuar në front vetëm çasti.

Çdo gjë tjetër është teori falso e “konspiraconit”, sepse është dashur të hapën sytë dhe të qelën veshët edhe nga ata që u ndëshkuan më 25 mars 2020.

Në fushatën zgjedhore deri më 6 tetor 2019, por edhe pas ardhjës në pushtet, KURTI publikisht deklarohet se: "Qeveria ime do ta padisë Jugosllavinë e Zhablakut (Serbinë sidomos) duke kërkuar që t` i paguaj DËMET E LUFTËS -REPARACIONET"

Me këtë shfaqje publike, do të frigohën shumë aleatë dhe refuzues të shtetit të Kosovës, se ky akt do t` i dobësojë në fushë veprimin e tyre, kudo nepër botë, sepse po aktualizohet krijimi i një Gjykate Speciale ndërkombëtare.

Sidomso alarm bëri Beogradi, Moska dhe Pekini tinzisht, e ku në heshtje ishin bashkuar edhe BOLLTONI që u shkarkua, por mbeti pas një pauze, si vazhdues i politikës Donalld Tramit 

Diplomati Riçard Grenell, duke shpërthyer kërcnime të çdo lloji se: Kosova duhet ta hjek tarifën,e pastaj nuk as reciprocitet, duke u nënkuptuar se nuk ka as reparacion ndaj Serbisë. Ndërsa, Serbisë i lejoehet politika anti kosoavre, për ta larguar nga prehri i Rusisë.

Ky plan ishte vetëm fillimi për të dëshmuar pse ka çnjohje, pse nuk ka pranim vizash, pse nuk ka pranim në INTERPOLL, UNESCO… për Kosovën.

Kjo ndodhë për ta plagosur Albin Kurtin, si protogonist i luftës drejtë shtetërore. 

Prandaj, këtë prokuri akuzash Albini e amortizoi, kuptohet pa e shkëputur zanatin e vjetër të Hashim Thaçit, sepse afati në pushtet ishte i shkurtër.

Lidhur me këtë, makinacionet në Rambuje, Vjenë, Brukselë , Berlin, Washington  DC, duke provuar që të nënshkruaj me A. Vuçiqin një marrëveshje ala “sovraniteti i Jugosllavisë nuk negociohet”, plus fusnota , plus demarkacioni me Malin e ZI. 

Pra, tinzishtë dhe pastaj para hundës së Qeverisë së Kosovës  dhe popullit lajmërohen nënshrime, për ta çitur Kosovën para aktit të kryer, sikur demarkacioni etj.

 Hulumtoni 12 nënshkrimet e I. Rugovës me Beogradin 1989-1999,do të vëreni se çdo gjë është nga një kuzhinë defaktorizuese për Kosovën.

E këta politikanët e verdhë varrin e Rugovës e kanë shëndërruar gati në teçe shehu.

Problemi shtesë që i ka rrezikuar ata që e votuan MOCIONIN e Qeverisë Kurti, është dalja publike e Albin KURTIT se do të KONFISKOHET tërë pasuria e grabitur të Kosovës, gjatë viteve 1989 - 2019.

 Ky paralajmërim u dëshmau me SHKARKIMIN e shumë bordeve dhe gjetjeve tjera korruptive me tenderë, ku janë lidhur kontrata marramendëse në dëmë të të Kosovës. 

Kështu, kundër Qverisë Kurti u bashkuan shumë subjekte politike më 25 mars 2020 ,dhe pas një debati të turpshëm, me 82 vota pro, 32 vota kundër e 1 abstenim e, realizuan mocionin.

Është edhe një nocion thelbsor që Qeveria Kurti e kishte si parti e nuk shiqohej me sy të mirë nga BE dhe SHBA. 

E ai synim është BASHKIMIN KOMBËTAR.

Por ky parim i drejtë nuk i ka trembë aq fortë ata që janë kundër REPRACIONIT dhe ata që janë kundër KONFISKIMIT të pasurisë plaçkitur, sepse Bashkimin e ndalon Kushtetuta e Kosovës. 

Aty shkruan: Neni1, pika 3:

 “Republika e Kosovës nuk ka pretendime territoriale ndaj asnjë shteti ose pjese të ndonjë shteti dhe nuk do të kërkojë të BASHKOHET me asnjë shtet ose pjesë të ndonjë shteti”. 

Albin Kurti këtë fakt nuk duhet ta evitojë nga Programi i VV-ës, por nuk duhet me asnjë çmim tani për tani ta lëvizë si prioritet. Albin Kurti,duhet këtë kauzë ta zëvendësojë me kërkesë të HOMOGJENIZIMIT të SHQIPTARISË

Kuptohet këtë detyrë kombëtare duhet ta propogandojnë ata intelektual që kanë “tepër” ndikim.

 Pra,tani ka vetëm parim bashkimi, dhe nuk ka shuarje “klinike” të tij. 

Tani është detyrë mbi detyrat të forcohet argumentimi se: nuk ka pasë, nuk ka, asë nuk ka me pasur kurrë komb “Kosovar”.Qeveria Kurti ra në kushte të Corona virusit -COVID 19,në mënyrë shumë mafioze me faktin se e votoi edhe Lista Serbe. 

Për ta kuptuar këtë joprofesionalitet politikë, më duhet të shtrojë dallimin, në mes Çernobillit 1986 dhe Vuhanit 2019/2020.

 Të dy shpërthimet janë në vendet që pushteti ishte-është komunist.

I pari ishte sulm nuklear, i dyti është sulm biologjik.

E pse virusi Corona COVID -19 ,tani po bënë kërdi nepër botë, sidomos në Evropë (Spanjë, Italia dhe në disa shtete si Irani SHBA etj), çështja është shumë e komplikuar e që spejgohet se Bota duhet të përgatitet që Komunizmi në Kinë, do të bije pas pesë viteve.

E këtë do ta shkatojë kriza gloable e paparë ndonjëherë. 

Pranvera Arabe e kthyer në dimër siberian,demonstratat disa mujore në HONKONG (një shtet dy sisteme) ishin paralajmërim, se nëse dmonstratat e atyshme nuk do të kanë sukses, e nuk patën, mundsi që ta lëkundin dinosaurusin nga pozita, u lëviz nga"CORONA COVID  19’", me shumë lehtësi dhe u mbajtë çështje ilegale për gjatë tërë metastazimit, deri sa u doli nga kafazi (labaratori) atyre që e krijuan.

 Kur u forcua, publikimi për ta frenuar “CORONA COVID - 19”, ishte i vonë. 

Tash Corona -19, mund ta ndalë vetëm NËNA TOKË, që është mësuar në plagët e saj të mshefë tragjedi edhe më të mëdha, se kjo.

Por sa i takon Kosovës, çështja e grusht shtetit (25 mars 2020 ) është se në këto kushte nuk e kishim atë LLUKS që t` i shtojmë edhe një “virurs”, i cili do të mbetët në histori si ‘virus’ i turpshëm politik. 

E cili është inkubacioni i këtij virusi, dihet: trepushteti ku bëjnë pjesë: Presidenti, LDK dhe Qeverisa Kurti. 

Lidhur me këtë ka indikator se shkaku kryesor i rënjës së Qeverisë ishte DESHTIMI i mos nënshkrimit  të Marrëveshjës “SEKRETE”  VUÇIQ –THAÇI me regjinë e  Mogerinit dhe fuqi të Bolltonit që shkoi.

 Nuk është me rëndësi nënshkrimi, por ku mbeti festimi-e kjo flet diçka kishte. 

Sigurishtë se në Burojë, Prapapshticë dhe Bradash nuk do të kishte manifestim. 

Madje po më dhimbset Skender Hyseni se nuk do të hynë fare në historinë e madhe, asnjë asht  atij nuk do t` i hudhët në gojë. 

Populli i Kosovës do të rilindët dhe shumë “corona- politika’ do t` i përbijë çdo skenar që kur të lakuriqohën, do të skuqet vetëm i dituri dhe i ndershnmi, pse kemi jetuar me atë gomillë injorantësh fajdegjishë  të çdo skenari për fatin e Kosovës për 30 vite pa ndërprerë.

Krejtë çka u tha më lartë, më duhet ta spejgojë se i kam dërguar kërkesë Kadri Veselit (si porfesionist politik qe 40 vjet) që të më pranoi 5 minuta.

Nuk më ka pranuar. Por kjo kërkesë mos të kuptohet se do ta kërkoja aleancë VV+PDK.

 Asë  që kam autorizime, as që më ka obliguar dikush. 

Por i kam kuptuar dy gjëra historike. Nëse PDK do të pranonte mos të VOTOJË MOCIONIN, do të shënonte HISTORI kombëtare, sidomos te rinia jonë patriotike dhe do ta evitonte një hipotekë të defaktorizimit të UÇK-në  që e ushtron LDK, për ta marrë pushtetin.

 E tash fjalës “Institucionalist” LDK ia kanë shtuar edhe akronimin “Parti akdemikësh”.

Kjo ka rdhur si psikologji e smurë e Isa Mustafës, kur dihet rezultati i mocionit LDK+PDK+AAK+NISMA. 

Këto parti tani, më së shumti u FRIGOHËN ZGJEDHJEVE, sepse do të pësojnë FIASKO . 

Diplomati amerikan Grenell e ka lehtë të thotë  nuk ka marrëveshje për ndarje, por kush ka folë qe dy vite, populli e di fare mirë.

Pyetja tjetër pse nuk e kam lutur zt. Ramush Haradinajn !

Më është bërë vërejtje se: “Ai të dëgjon”?.

 E kam pasë të ditur përgjegjën-negative sepse me 13 deputetë nuk zgjidhte asgjë.

Me zt. Fatmir Lima, nuk  kam synuar të bisedojë. 

Tash SHBA do ta bëjnë më të mirën për Kosovën edhe pas shkarkimit  së Qeverisë Kurti , sepse e kanë fuqinë dhe simpatinë në Kosovë që i BESOJNË sovranit . 

Pra a nuk është RIFORCUAR besimi në KOSOVË kur SHBA dje thanë hapur se:“Kosova dhe Serbia duhet ta pranojnë njera tjetrën si shtete”. 

Këtu të gjitha pazaret mbyllën. Grupi i pazareve këtë do ta spejgojë në favor të klanit. 

Ndërsa VV që nuk është klan do ta spejgojë se “u vërtetuna faktet se jemi populli më proamerikan në Botë dhe ky popull dihet se kujt ia besoi drejtimin e Qevërisë më 6 tetor 2019”

Me tërë këtë metamorfozë u vërtetua se Hashim Thaçi me politikën e LINÇIMIT, se Isa Mustafa me partinë e “akademikëve-institucional” zero, kanë mungesë INTELEKTUALE.

Vetvëndosja tani duhet të dali publikisht e të kërkojnë ZGJEDHJE
parlamentare. 

Aty ku është Populli,qofsha edhe unë, pa pushtet, por me moral ma të fuqishëm se pushteti. 

E pra edhe një fitore morale për Kosovën e shënoi kush tjetër përpos i MADHI dhe i DREJTI   ELIOT ENGEL. MIK I DREJTËSISË dhe krah i popujve të shypuar, KOSOVA NUK DO TË HARRONKURRË.


Më 26/27 32020.

(Akademik Hakif Bajrami,është anëtar i Akademisë së shkencave dhe Arteve Shqiptaro Amerikane në Nju Jork,Prishtinë,TIranë dhe Shkup.Ai është bashkëthemelues i Lëvizjës "Kombi na thrret"vhttp://kombi-na-therret.com/rreth-nesh/v)izjes "Kombi na thërret", intelektualë e veprimtarë të dalluar, që punojnë vullnetarisht për çështjen kombëtare shqiptare...jes "Kombi na thërret", intelektualë e veprimtarë të dalluar, që punojnë vullnetarisht për çështjen kombëtare shqiptare...

No comments:

Post a Comment

Pandeli Majko

  Prof.dr. Eshref Ymeri   Pandeli Majko në vazhdën e tradhtisë së Enver Hoxhës dhe të Hysni Kapos   Në faqen e internetit të gazet...