Kasta e vetëquajturve intelektualë si dhe ushunjëzat e politikës dhe gjendja jonë e pazakontë

Turpi më i madh për mua ndërlidhet me një kastë të njerëzve që veprojnë këtu, kastë e cila ka një kohë që është etabluar në Kosovë. 

Këtu futen mbi të gjitha ish-politikanët egocentrikë, e veçanërisht analistët politikë që nuk shërbejnë për asgjë tjetër, përpos si shurdhues të ndërgjegjes sonë individuale.

 Në këtë kastë mund të futet edhe një grup i të vetëquajturve intelektualë, që pa pikë turpi rreshtohen pro një klase politike dhe në këtë mënyrë bëjnë punën e ‘argatit të dreqit’.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)