Epshi i politikanëve dhe analistëve që posedojnë një grimë niveli intelektual.

Mund ta kuptoj epshin e politikanëve për pushtet, të ushunjëzave dhe rriqrave që nuk shohin asgjë tjetër pos interesit privat dhe grupor. Këtu i fus shumicën e politikanëve, sepse shumica nga ta deri tash nuk kanë dhënë dëshmi se kanë hyrë në politikë për t’i zgjidhur problemet e qytetarëve. Por, e kam të vështirë ta kuptoj epshin e të vetëquajturve analistë (virtualë) politikë, të këtyre blogerëve shqiptarë të shpërndarë anembanë botës. E kam fjalën sidomos për ata që pretendojnë se posedojnë një grimë niveli intelektual.


Thjesht, e kam të vështirë ta arsyetoj devotshmërinë e dikujt që nga Kanadaja, ShBA-ja, Gjermania, apo Zvicra – tërë kohën, 24/7 – tek rri para kompjuterit dhe tërë potencialin e tij njerëzor dhe intelektual e vë në funksion të propagandës shurdhuese dhe të paskrupullt të një partie politike. Kur e shoh ndikimin e tyre në opinion, kjo gjë më acaron. Sigurisht, është e drejtë e tyre të veprojnë kështu, por kur e shoh sigurinë e tyre për të dhënë mendim kompetent nga distanca, sesi duhet të veprohet këtu në Kosovë, kjo më duket absolutisht e papërgjegjshme dhe për më tepër e turpshme.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)