Shumica e personave, të cilët janë nën moshën 60-vjeç dhe nuk kanë ndonjë sëmundje ekzistuese, nuk do të pësojnë ndonjë gjendje kritike edhe nëse infektohen me Covid-19.


Gjithsesi,kjo sëmundje ende ka një rrezikshmëri të lartë të shkaktoj simptoma respiratore shumë më serioze se sa një grip sezonal. Ekziston një grup i personave, të cilët janë më të ekspozuar ndaj kësaj sëmundjeje, siç janë personat të cilët punojnë në terren.
Covid- 19: A janë të rrezikuar vetëm të moshuarit nga ky virus?
Kujdesi i duhur, pastrimi i duarve, shmangia e vendeve me shumë njerëz, ra portimi i hershëm i simptomave dyshuese dhe vet-izoloimi, kanë njëj rol të rëndësishëm në mbrotjen e vetes dhe të tjerëve nga kjy virus.

Prandaj, edhe pse personat e moshuar janë më të rrezikuar, kjo nuk do të thotë që të rinjtë janë imunë ndaj këtij virusi, prandaj kujdesi duhet të jetë tek të gjithë grup moshat.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)