Muharrem Xhafa: Enveri heroi i luftës, Zogu vrau baballarët e kombit dhe ia mbathi -

Muharrem Xhafa: Enveri heroi i luftës, Zogu vrau baballarët e kombit dhe ia mbathi

Sekretari i Parë i Komitetit Qëndror të Partisë së Punës së Shqipërisë, Muharrem Xhafa, ka deklaruar se Ahmet Zogu ka qenë dhe do të mbetet tradhëtar i kombit shqiptar. Xhafa kujton se Zogu ka vrarë baballarët e kombit për pushtet dhe më në fund ia mbathi. “Ai ka qenë dhe mbetet një tradhtar i interesave të atdheut dhe të kombit shqiptar. Glorifikimi që i bëhet atij është i padrejtë, antihistorik dhe antikombëtar, është baltë që hidhet mbi heronjtë e vërtetë të pavarësisë dhe të progresit të kombit shqiptar. Sot çështja shtrohet shumë qartë: O me Ahmet Zogun, o me ata që vrau Ahmet Zogu si Hasan Prishtinën, Bajram Currin, Luigj Gurakuqin, Avni Rustemin, Hysni Currin etj. Nuk është nevoja të jesh komunist a simpatizant i socializmit për të thënë këtë gjë. Mjaft të reflektosh në ato që thotë e krahason akademiku i madh i kombit tonë, Rexhep Qosja për figurën e regjimin e Ahmet Zogut, për Enver Hoxhën, për LANÇ-in dhe socializmin”, tha ai. Sekretari i Parë i Komitetit Qëndror të Partisë së Punës së Shqipërisë, Muharrem Xhafa, ka pohuar gjithashtu se populli duhet të reflektojë mbi dimensionet e dy figurave të kundërta siç janë Ahmet Zogu dhe Enver Hoxha. “Populli le të reflektojë se ç’i ka dhënë Ahmet Zogu Shqipërisë dhe popullit shqiptar! Populli le të krahasojë se çfarë i ka dhënë Enver Hoxha atdheut tonë dhe të gjithë shqiptarëve. Zogut iu ndërtua edhe monument, edhe mauzole, do t’i bëhen nderime nga klani i tij me 28 Nëntor. Enver Hoxha nuk ka nevojë për ndonjë monument nga ata që ai i përmbysi me revolucion. Nderi dhe monumenti i Enver Hoxhës është populli ynë, janë veprat e mëdha që ai la, me të cilat mbahet në këmbë edhe pas 20 vitesh regjimi i sotëm kapitalist”, tha Xhafaj.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)