Paraqiten Anakondat në Shkup!

Unë shkova  për ti mbledhur rrobat e thara kur e pash një gjarpër të madh i cili po rrezitet në diell. Nga frika kam lëshuar rrobat dhe kamë ikur në heshtje dhe më pas asnjëher nuk kam dalur në oborrin e pasëm të shtëpis që ka dalje në kanalin e lagjes me pamje drejt parkut "Boris Trajkovski" thotë një banore e lagjes "Finlanda" të Komunës Gazi Babë të Shkupit.

Temperaturat e larta këtë vitë kanë qenë shkaku që banorët e kësaj lagje të shohin "mysafir" të paftuar në oborret e tyre. Vetëm një javë më herët edhe një banore e kësaj lagje është ankuar se në oborrin e saj ka vërejtur një gjarpër shumë të madh i cili ishte mbështjellur për bredhin kurse vetëm disa metra larg ka pasur fëmijë të cilët luanin.
Rasti më shokues ka ndodhur kur një tjetër banore e kësaj lagje në kuzhinën e saj ka vërejtur pseë gjarprinjë të vogël të cilët sipas saj kan ardhur nga kanali.

Nëse bisedon me banorët e kësaj lagje ata të tregojnë shumë raste të ngjajshme kurse thonë se kanali është i mbushur me bretkoca dhe gjarpirnjë për të cilët nuk është duke reaguar askush deri sa të ndodhë ndonjë rast tragjik, janë shprehur banorët e kësaj lagje.
eeeeee

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)