A janë rusët ksenofob?

Qendra Sova me seli në Moskë thotë se niveli i ksenofobisë dhe nacionalizmit radikal në Rusi ka mbetur i lartë edhe në vitin e kaluar.Duke paraqitur raportin për vitin 2012, ekspertët e Sovas thanë se 19 njerëz janë vrarë dhe 187 janë lënduar si pasojë e sulmeve me motive urrejtjeje.

Ata thanë se nacionalistët radikalë i kanë vënë në shënjestër jo vetëm individët josllavë, por edhe aktivistët që kundërshtojnë racizmin dhe përfaqësuesit e minoriteteve seksuale dhe mbështetësit e tyre.

Ekspertët kanë ngritur shqetësimet mbi fakin se policia në Rusi është fokusuar kryesisht në zënien e ultranacionalistëve dhe racistëve që shprehin pikëpamjet e tyre online, derisa kanë injoruar dhunën kundër minoriteteve etnike dhe seksuale në rrugë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)