Racizmi në Evropë është në rritje
Ksenofobia dhe racizmi në Evropë është në rritje, informon Agjencia evropiane për të drejta themelore të njeriut.

Ksenofobia dhe racizmi në Evropë është në rritje, informon Agjencia evropiane për të drejta themelore të njeriut.


Numri i ksenofobëve është rritur në mënyrë drastike, treguan hulumtimet në 11 vende anëtare të Bashkimit Evropian, të cilat rrisin masat për luftë kundër ksenofobisë dhe racizmit.Si shembull merret Gjermania ku numri i ksenofobëve prej vitit 2000 deri në vitin 2006 ka shënuar rritje për 20 për qind dhe arrin mbi 18.000.Është dyfishuar numri i sulmeve raciste edhe në anëtaret tjera të Bashkimit, ndërsa në Sllovaki është rritur për tri herë.Për shkak të kësaj, Agjencia evropiane për të drejta themelore të njeriut, kërkon edhe miratimin e ligjeve shumë më të rrepta me të cilat do të rregullohet racizmi dhe ksenofobia, por kërkon edhe zbatimin e tyre.Agjencia reagon ashpër që gjatë viteve të shkuara në vendet evropiane thuajse fare s`ka raste të dënimit të ksenofobisë dhe racizmit.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)