Shpallet fituesi i logos së 200-vjetorit të lindjes së Jeronim De Radës


Logo fituesePas organizimit te Konkursit Kombëtar për realizimin e “Logos së 200-vjetorit të lindjes së poetit arbëresh, Jeronim De Rada”, Galeria Kombëtare e Arteve ka shpallur dje logon fituese kushtuar  figurës së poetit, publicistit, folkloristit, filologut, mësuesit dhe themeluesit të letërsisë dhe kulturës arbëreshe. Në konkursin e zhvilluar në datat 10 tetor deri më 30 tetor u paraqitën 20 pjesëmarrës, ku juria u ballafaqua me prurje të larmishme. Pasi selektoi 5 punime, ajo shpalli fitues Elsi Kongon. Punimi i tij artistik simbolizon dhe përcjell gjurmën e pashlyeshme që ka lënë poeti në letrat dhe kulturën shqiptare, duke e përcjellë atë në shekujt e historisë sonë.
Vlera monetare me të cilën vlerësohet ky punim fitues është njëqind e tetëdhjetë mijë lekë. “Kjo logo është shenja e kurorëzimit të një viti aktivitetesh dhe do të shoqërojë publikimet për Jeronim De Radën, aktivitete të cilat kulmojnë në muajin nëntor, kur finalizohen aktivitetet kushtuar poetit arbëresh”, – është shprehur z. Artan Shabani, drejtor i GKA-së, njëkohësisht anëtar i jurisë. Konkursi për “Logon e 200-vjetorit të lindjes së poetit arbëresh, Jeronim De Rada” realizohet vetëm dy muaj përpara mbylljes së vitit 2014, të shpallur si “Viti De Rada”.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)