Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu: Bizneset e huaja po ikin nga Kosova shkaku i agjendave politike

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Safet Gërxhaliu në një intervistë për Klan Kosovën ka folur për prezencën e kryeministrit Isa Mustafa në Samitin  e Investimeve të Ballkanit Perëndimor, të organizuar nga Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim në Londër
Ai ka thënë se ku takim ka rëndësi politike ka edhe rëndësi strategjike, por kjo po ndodh në një moment kur Kosova po kalon nëpër një periudhë jo të mirë.
“Por ka një realitet të hidhur, se të tjerët po bëjnë më shumë sesa Prishtina vet me një klasë të tillë politike çfarë aktualisht po udhëheq me vendin”.
“Agjenda politike është duke ngulfatur zhvillim ekonomik”.
Gërxhaliu ka thënë se Kosova  nuk e ka luksin e vet që të dështoj tre vite radhazi, pasi këtë nuk mund ta përballojnë as ekonomitë e mëdha. Skenat që janë duke u parë, janë duke penguar investitorët e huaj.
“Nuk mund të ketë ardhmëri politike, pas pasur ardhmëri ekonomike”.
“Në Kosovë kanë ardhur brendet më të mëdha evropiane, por që janë kthyer nga Kosova edhe atë të shqetësuara”.
“Është koha t’i mbrojmë bizneset vendore, pasi edhe kapitali i tyre është duke dalë jashtë vendi, Si Maqedoni”, ka thënë Gërxhaliu.
Bizneset janë duke lëvizur, firma të mëdha që janë aktive në tregjet e rajonit, pasi kanë parë që në vend është ngushtuar mundësia e të bërit biznes sipas Gërxhaliut.
“Gjërat nuk janë duke shkruar në rrugën e duhur, ekonomia duhet të ndahet nga politika”.
Kurse për deklarimet e mëhershme të deputetit Muhamet Mustafa, Gërxhaliu ka thënë se ato janë për keqardhje e sidomos nga një njeri që udhëheq me Komisionin për Zhvillim Ekonomik.
“Ne në Odën Ekonomike punohet tetë orë, kurse 16 orë mbrohemi nga të tjerët si deputeti Mustafa”, ka thënë Gërxhaliu.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)