Çlirim Uça: LisiÇlirim Uça
        LISI
I falem kunorës tande të bukur,
që na sjell të malit freskì
e aromë lule bjeshkësh,
e porsi shqiponjë
roje shekullore na rri përmbì. 
.
I falem qendresës tande
përballë furtunave,
që me vete sjellin 
kafshë shkretinore, 
që pa s’i kishim as n’kopështin zoologjik,
me hungurima “h”-shë të pafund,
leshnat postaqì,
erë trupi të zhigatun
në barkun e kalit të djersitun.
.
Kafshët duen të më hanë,
mue, zotin tand,
të birin e t`atit dhe t`amës
që mbjellë të kanë
e pranë teje me lanë 
shpresë për të ardhmen,
roja dhe nderi yt,
e që n’ gjuhën time të bukur 
të këndoj për ty kangë dashunie
kur qielli, 
i kthjelltë si loti,
të më ndezë frymëzimin,
e kangë kreshnike
kur moti sjell fortunë
që degët do të t’i shqyjë
e trungun të ta shkulë.
.
Dhe kështu,
unë me kangë,
ti me fishkëllima,
të thurim ballada
për kohën e pabesë
që do 
rrajët t’na i nxjerrë.
.
Po vdiqa unë
dhimbjen mbaje në shpirt
e fishkëllimën mos e ndal
deri sa
një brez i ri
luftëtarësh
të lindë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)