Ardian Vehbiu gjuhëtar dhe përkthyes 
Ardian Vehbiu
I diplomuar për gjuhë-letërsi shqipe në Universitetin e Tiranës në 1983, Ardian Vehbiu ka punuar si gjuhëtar, pedagog i gjuhës shqipe dhe përkthyes nga Tirana në Napoli të Italisë dhe, që prej vitit 1996, në New York.
Prej vitesh i pranishëm me analizat dhe esetë e veta në shtypin shqiptar, ka botuar 7 libra me ese. Libri i fundit 'Folklori i elitave' sapo është botuar në Tiranë.
Me z. Vehbiu bisedoi Aleksandër Furxhi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)