Harold Camping:Ne mund të jemi të sigurt se e tërë bota do të shkatërrohet më 21 tetor 2011
Bëhuni të gjithë gati për të ashtuquajturin Fundi i Botës, pasi ai do të mbërrijë fiks pas 5 ditësh, më datën 21 tetor të këtij viti.
Të paktën kështu ka parashikuar, Harold Camping, një ish-inxhinier i njohur amerikan, cili bëri xhiron e botës me teoritë e tij të llogaritjes së Apokalipsit sipas Biblës. Llogari që sipas tij përkojnë saktësisht me javën që vjen.

Konkretisht, sipas leximit matematikor që ai i ka bërë Biblës, i bie që bota të përfundojë së ekzistuari më 21 tetor 2011.


89-vjeçari Harold Camping, shefi i rrjetit "Radio Family", i cili u shtrua në spital qershorin e kaluar pas një goditje në zemër, tha se ndërsa Toka do të shkatërrohet, të “zgjedhurit e Zotit do të ngjiten në qiell duke kaluar çdo dhimbje”.
Llogaritja e Apokalipsit sipas tij, është i bazuar në një lexim matematikore të Biblës: Data e kryqëzimit të Jezusit është vendosur më 1 prill 33. Shumëzuar dy herë secili nga tre numrat e shenjtë 5, 10 dhe 17 ju do merrni shifrën 722.500. Këto janë sipas tij, pikërisht ditët në mes të vdekjes së Jezusit dhe fundit të botës dhe do të bjerë saktësisht më 21 tetor 2011.

"Ne mund të jemi të sigurt se e tërë bota do të shkatërrohet më 21 tetor 2011", ka thënë ai.


Bibla mohon Maya-n 2012, Apokalipsi eshte me 21 maj 2011

Sipas kultit te udhehequr nga predikuesi evangjelist, amerikani Harold Camping, dita e fatkeqesise universale do te jete me 21 maj te ketij viti. Studimet matematikore te kryera mbi Biblen, kane mundesuar per te llogaritur daten.Nderkohe qe do te ndiqet nga fundi i botes me 21 tetor te ketij viti.
Harold Camping - Ka lindur me1921, eshte president i ”Family Stations”, nje rrjet me karakter fetar ne Kaliforni qe sjell se bashku rreth 150 stacione radiotelevizive te shperndara ne te gjithe Shtetet e Bashkuara.

Sipas Camping, ne Bibel mund te jete fshehur nje kalendar i vertete qe lejon te llogarise fundin e botes, ose me mire, ne Diten e Gjykimit.

Per me teper, Bibla zbulon ne teorine e paracaktimit, qe Perendia do ta vendoste para fillimit te botes se kush do te shpetonte dhe kush jo.
Sekti i tij nuk eshte konsideruar si nje kishe nga vete Camping. Ai eshte diplomuar ne inxhinieri civile, Camping ka qene nje anetar i Kishes Kristiane reformuar qe nga 1988, ku sherbeu si nje pastor.
Ideja themelore e Camping eshte qe, vetem Bibla eshte ne gjendje te komunikoj fjalen e Perendise, i vetmi burim autoritativ i se vertetes.

Puna e tij eshte qe te deshifroj cdo pasazh biblik, por pa i dhene Bibles interpretime automatikisht literale.

Dita e gjykimit- Camping ka studiuar Biblen per rreth 70 vjet. Fale ketij angazhimi te madh, ka identifikuar diten e gjykimit me 21 maj te ketij viti. Ne ate vend teoria Maya, siaps te ciles fundi i botes do te vije me 2012, per me shume eshte nje film Hollywood-ian, pikerisht si” 2012”.

 Problemi qendron, se nuk eshte hera e pare, qe predikuesi radioteleviziv guxon te te thote diten e fundit te botes. Ai e kishte bere edhe nje here kete parashikim, ku kishte shpallur diten e gjykimit ate te 6 shtatorit te vitit 1994. 

Por fundi i botes nuk erdhi. Camping pranoi se kishte bere disa gabime matematikore ne llogaritjet e tij dhe ju kthye punes.
Megjithate pasuesit e predikuesit jane perseri te varur nga fjalet e tij. Ne Amerike stampohen T-shirt me mbishkrimin ” 21 maj 2011” dhe dekorohen makina me shkrime “Kthimi i Krishtit 21 maj 2011”, jane inaguruar faqe interneti dhe ne fakt pregatiten per diten e madhe. Ka edhe disa shenja te qarta, sipas pasuesve te Camping, per afrimin e fundit te botes, te tilla si ngordhja e mistershme e korbve dhe peshqeve qe ka goditur Arkansans ne oret e fundit te 2010. Mbi 5 mije korbe u leshuan nga qielli te ngordhur dhe rreth 100 mije peshq te ngordhur gjithashtu.
Apokalipsi- Ne realitet Camping ka njoftuar per dy data, per te cilat duhet te qendrojme gati. Kjo e 21 majit eshte dita e gjykimit universal, ndersa fundi i botes, pritet te jete me 21 tetor po te ketij viti.
Si nje inxhiner i zoti, Camping eshte shume i dhene pas numrave. Per te llogaritur diten e gjykimit universal, Camping eshte bazuar ne ciklin e festave hebre, sic jane pershkruar ne Dhiaten e Vjeter, kalendari henor mujor,( ne te cilin nje muaj zgjat 29,53059 dite) dhe kalendari Gregorian (nje vit zgjat 29,53059dite).
Ka futur keto te dhena ne epoken tone moderne, dhe ka kombinuar rezultatet me informacionet e tjera te perfshira ne bibel dhe shenoi daten e “sakte”.
Por cfare do te ndodhe ne 21 maj 2011? Cdo banor i tokes do te kaloje ne gjykimin hyjnor. Ndersa 21 tetor 2011 i gjithe planeti i Tokes do te shkaterrohet nga zjarri.?!!!!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)