Ngritet shtatore për Jusufin, Bardhoshin e Kadriun, para ndërtesës së qeverisë te ish-Rilindja.


Nën patronazhin e Kryeministrit Hashim Thaçi u mbajt Akademi përkujtimore, me rastin e 30 vjetorit të rënies së Jusuf e Bardhosh Gërvallës dhe Kadri Zekës. Qeveria e Kosovës ka marrë vendim që më 28 nëntor, në 100 vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë, të ngritet shtatore për Jusufin, Bardhoshin e Kadriun, para ndërtesës së qeverisë te ish-Rilindja.
Në Akademinë përkujtimore me rastin e 30-vjetorit të rënies së atdhetarëve Jusuf e Bardhosh Gërvalla dhe Kadri Zeka, Zëvendëskryeministri Hajredin Kuçi, bëri të ditur se Qeveria e Kosovës ka marrë vendim për ngritjen e shtatoreve të këtyre veprimtarëve, para ndërtesës së Qeverisë, objekti ish-Rilindja.
Kuçi tha se veprimtaria e tyre për lëvizje kombëtare është bërë frymëzim për të vazhduar luftën për lirinë dhe pavarësinë e Kosovës.
Bashkëveprimtari i Jusuf e Bardhosh Gërvallës dhe Kadri Zekës, Hydajet Hyseni, tha se 30 vjetori i rënies së tyre e gjen Kosovën shumë më lart dhe shumë afër të realizimit të idealeve të tyre.
Vajza e Jusuf Gërvallës, Donika, njoftoi në këtë Akademi përkujtimore, se në Gjermani ka filluar një iniciativë, që kërkon nga Qeveria gjermane kthimin e dekoratave të dhëna Josip Broz Titos në kohën kur ai ishte kryetar i Jugosllavisë.
Në Akademinë përkujtimore, u tha se 30 vjet më parë, më 17 janar të vitit 1982, lëvizja politike kombëtare mori një goditje të rëndë.
Jusuf Gervalla, Kadri Zeka e Bardhosh Gërvalla, ishin në krye të një projekti të rëndësishëm, që kishte për qëllim avancimin e interesave kombëtare.
Amaneti dhe vepra e tyre vazhdoi rrugën drejt lirisë dhe pavarësisë së vendit.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)