Edhe një nuse nga Shqipëria arrin në Serbi


Në qytetin e Valevës ka arritur edhe një nuse nga Shqipëria. Një punëtor në një kompani, Srgjan Gjurgjeviq (36) nga fshati Oseçina është martuar ma shqiptaren Suada Taipi (28) nga Shkodra e Shqipërisë, e së cilës dy motra të saj ishin martuar më herët në Serbi!
Njëra motër e saj ishte martuar në Leskoc ndërsa tjetra në Valevë.
"Nusja është e mrekullueshme. Jeta është e çuditshme dhe dëshmi se nuk ka kurrfarë rregullash. Srgjani ynë ka gjetur dashurinë e jetës së tij në Shqipëri. I dëshirojmë fat dhe shpresoj ti plotësohen të gjitha dëshirat, në radhë të parë, zgjerimin e familjes" thonë familjarët e dhëndërit.
Suada është vajza e 7 e cila është martuar në rrethin e Valevës. Ai i cili solli nusen është tekniku i veterinarisë Vojislav Palija, i cili me ndihmën e miqëve të tij nga Mali i Zi ka gjetur shqiptaren e gatshme të martohet në Serbi.
"Tani më ia kemi marrë dorën, pasi, deri tani, në disa raste me sukses kemi arritur ti bashkojmë djemt nga Serbia me vajzat nga Shqipëria. Vajzat shqiptare janë trerguar të mira. Shumë shpejt kanë pranuar mënyrën e re të jetesës dhe zakonet tona, kanë mësuar shpejt gjuhën serbe, janë të zonja dhe të ndershme, dhe tani po arrijnë vetëm se foshnjet e para" thotë Palija, të cilit po i lajmrohen të pamartuarit nga të gjitha anët e Serbisë.
Për shkak të interesimit të madh të djemve serb për tu martuar me vajza shqiptare, Vojislav Palija ka filluar bisedimet me drejtuesit e komunës Oseçina që të hapet një zyre për ndërmjetësim martesor ndërkombëtarë, në mënyrë që të gjejnë nuse një numër i madh i atyre që janë të pamartuar./presheva/ 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)