Marketa Hejkalova-“Një kosovar në jetën time”


 Përurohet libri i autores nga Çekia “Një kosovar në jetën time”


Autorja nga Republika e Çekisë Marketa Hejkalova, të hënën në mesditë, ka bërë përurimin e librit të sajë “Një kosovar në jetën time”.
Një kosovar në jetën time është roman që flet për një femër çeke, e cila ngelet shtatzënë me një kosovar, i cili e braktisë atë e, për pasojë, edhe ajo e braktisë fëmijën e saj. Ky roman me intrigë sa moderne, aq edhe klasike, tregon histori intime, private dhe shtetërore. I mbushur me dashuri dhe politikë, romani i Hejkalovës artikulohet si diskurs nostalgjik në planin personal dhe si diskurs ironik në planin social e politik. Gjithashtu, i shkruar si dëshmi nga jeta e një gruaje çeke, ai mund të lexohet si rrëfim për kosovarin “e saj” dhe për Kosovën tonë.
Siç mund të shihet nga biografia e saj Marketa Hejkalova është një shkrimtare e përkthyer në shumë gjuhë. Sipas biografisë së sajë Marketa Hejlakova ka një karrierë të theksuar në letërsi dhe në diplomaci jo vetëm në Çeki por edhe më gjerë

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)