Letërpërshëndetje Simpoziumit IVtë Qendrës së Studimeve Pellazgjike


 • I dashur Profesor Luftullai,
  E dashur Zonja Liliana,
  lejoni kem nderin t’Ju drejtohem me këtë
  Letërpërshëndetje me rastin e fillimit punimeve
  Simpoziumit IV të Qendrës së Studimeve Pellazgjike.
  Përmes Jush, përshëndes edhe gjithë pjesëmarrësit
  e nderuar të këtij Simpoziumi, të cilët janë dashamirës
  kombit shqiptar, duke qëndruar pozita shëndosha
  të vërtetave shkencore për prejardhjen tonë pellazgjike.
  Qendra e Studimeve Pellazgjike, të cilën Ju e drejtoni
  prej disa vjetësh, me simpoziumet e zhvilluara deri tani,
  ka dhënë një kontribut mjaft rëndësishëm për ndriçimin
  e vërtetave historike rreth lashtësisë pellazgjike të
  kombit shqiptar. Duke nxjerrë spika vlerësimet
  shkencore historianëve shquar brenda dhe jashtë
  vendit, ju keni bërë mundur që fillojë shpërndahet
  mjegulla e dendur dhe myku shtresëtrashë antishkenca
  grekokaragjoze e mashtrimit ka hedhur mbi
  historiografinë evropiane lidhur me kulturën pellazgjike
  në pellgun e Medheut dhe në rrethinat e tij.
  Me artin e shpifjes dhe mashtrimit, evgjitët e Nilit
  dhe Sinait, kanë arritur të mohojnë historinë tonë
  lashtë dhe, përmes mitit një përmbytjeje madhe
  paqenë, na kanë mohuar lashtësinë tonë historike, duke
 • sajuar vend saj ngrehinën e miteve mashtruese
  historisë së tyre.
  Është me vërtetë e turpshme Akademia e
  Shkencave nuk merr pjesë Simpoziumin Tuaj
  Shkencor. Mohimi kjo Akademi i bën prejardhjes tonë
  pellazgjike, dëshmon fare shkoqur se “faltoren” e saj
  prehen enveristët, këta bashkëpunëtorë ngushtë
  grekosllavizmit. Akademia e Shkencave, normalisht,
  duhej ishte organizatorja e simpoziumeve tilla
  kanë qendër të vëmendjes studimin dhe hulumtimin e
  prejardhjes sonë lashtë. Ajo, me aktivitetin e saj,
  mbrojtje vërtetave shkencore, duhej ishte
  emancipuese e klasës politike shqiptare, e cila i ka
  braktisur interesat kombëtare dhe është shndërruar një
  mercenare shërbim grekosllavizmit dhe një
  servile pështirë Brukselit. Ajo Akademi, tetor
  vitit 1998, botoi një Platformë antikombëtare, cilën
  grekosllavëve u lypte për shqiptarët ndonjë drejtë
  kulturore dhe asgjë tepër, vend të ndërtonte një
  Plarformë Kombëtare për ribashkimin e trojeve tona
  etnike.
  Duke ju uruar suksese zhvillimin e punimeve
  Simpoziumit IV Qendrës Studimeve Pellazgjike,
  lejoni t’ju përcjell konsideratën time lartë Juve dhe
  të gjithë pjesëmarrësve të nderuar.
  Me shumë respekt.
  Prof.dr. Eshref Ymeri
  Kolumbus, Ohajo

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)