Përshendetje nga Toronto
From: Vangjel Kici <vangjelkici@yahoo.ca>
To: "floribruqi@yahoo.com" <floribruqi@yahoo.com>
Sent: Saturday, 20 April 2013, 19:43
Subject: Përshëndetje

Zotni Flori, përshëndetje të përzemërta.

E lexova mesazhin që u dërgonte zotnia i nderuar Spiro Dede, ku flitet edhe për librin tim: "Nafta në Albanide". Ide të reja mbi Gjeologjinë e Shqipërisë. Zotni Spirua i ka shprehur shumë mirë gjërat mbi librin. Unë si autor dua të shpreh edhe se libri e trajton Gjeologjinë e Shqipërisë (Shqipëri-Kosovës) në një këndvështrim tjetër nga ai tradicional i deritanishëm. Në bazë të këtij trajtimi të ri shkencor më rezulton se Brezi Mirditë-Kosovë, nga ana gjeologjike, është i ngjashëm me Brezin naftëgazmbajtës Azerbajxhan-Turkmenistan, që është me famë botrore. Pra, përveç qymyrit etj., Brezi Shqipëri-Kosovë pritet të bëhet një vend i famshëm për naftë dhe gaz. Bota do t'na e kenë zili! Dëshiroj që gjeologët e Kosovës të njihen me mendimet e mia gjeologjike shumë optimiste. Ndihma e Juaj në këtë drejtim është shumë e çmuar nga ana ime. Qysh më parë shumë u falenderoj. Shëndet dhe gëzime! Rrofshin shqiptarët e bashkuar dhe të pasur!
Vangjel Kici. 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)