Poezi jubilare Pano Taçit
Nga Përparim HysiPërveç Krishtit, sot u ngjallë
Doravet Pano Taçi?!!!
Nuk gënjej, dëshmon një sallë
Erdhi vet ... dhe na kënaqi.


Erdhi mu si mjegull mali
Sytë menduar e krren një varg
Ne për të na kish marrë malli
O burra ta takojmë ndopak?


Përshëndeti Behar Gjoka
Për poetin që kish "ardhur"
Panua zbardhur qe si bora
Ne, të gjithë,nga malli kapur.


Pas Beharit, Reshat Kripa
Që ka qenë shokë ideali
Salla sus tani rrika
Aq shumë na ka pushtuar malli.


Flet Abazi, flet Moisiu *
Dhe për Panon thanë ka vlera
Bën me kokë Xhevahir Spahiu
E mbështet si protohera.


Bukur foli Agron Tufa
Bukur foli Demir Gjergji
Shoku i burgut Agim Musta
Tha:-Panua s'pyeti as nga ferri.


Vjen citon Nikollë Spathari
Për takime që ka patur
Mik i ngushtë Bedri Myftari
Sa me Panon bashkë kanë vuajtur.


Profesor Alfred Ruçi
Sado është i moshuar
Reciton si të jetë riushi
Vargje nga Panua shkruar.


Auditori sy e veshë
Panos seç i qeshet nuri
Ne po goja vesh më vesh
Recitoi Fatime Kulli.


U ngjallë Panua(bën hi-hi)
Se po"korrë" atë çfarë mbolli
Fatimeja si asnji
Aq bukur na i solli.


Qenë vargje që i shkroi
Për një buzë a për një flirt
Sallën gazi e mbuloi
Për poetin aq elit.


Dhe,mandej, recituan
Një aktore, një aktor
Panon na i sollën pranë
Si të gjallë në auditor.


"Dollibash" i këtij promovimi
Qe Poeti Pandeli Koçi
Tek e mbyll, Përparimi
Uron që të gjithë rrofshi.


Rrofsh, i miri Pandeli
Aliaz Sazan Goliku
Para së gjithash je Njeri
Për kirjuesit ti je miku.


E solle Panon të gjallë
Se nuk vdes poezia
Brohoriti gjithë një sallë:
- Rron Pano Bukuria.


* Abaz Hado dhe Moisi Miraka
Të më falin ata që nuk përmënda,veç nga kujtesa ime e dobët.

Takimi u bë në sallën e Ministrisë së Kulturës.


Tiranë, 20 prill 2013

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)