UNMIK-u ka lejuar nderjen e Kosovës

UNMIK-u ka bërë shumë pak për të sfiduar influencën e vazhdueshme të Beogradit në veriun e dominuar nga serbët.

Pavarësisht rezolutës 1244, sipas së cilës Misioni i Kombeve të Bashkuara duhet të ketë kontroll mbi gjithë territorin e Kosovës, Serbia ende kontrollon shërbimin shëndetësor, arsimin dhe drejtësinë në enklavat serbe në veri.

 Beogradi  tash e 14 vjet  ka financuar grupe që kanë përdorur dhunën ndaj policisë së Kombeve të Bashkuara,Eulex-it dhe Policisë së Kosovës , veçanërisht në qytetin e Mitrovicës,Leposaviqit,Zubin Potokut,Zveqanit etj. Situata e tashme rrezikon të kërcënojë zgjedhjet si dhe  bisedimet për të ardhmen e Kosovës Veriore.

Flori Bruqi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)