Australi, “Christmas Island” pushtohet nga gaforret e kuqeÇdo vit në këtë periudhë “Christmas Island” në Austali pushtohet nga gaforret e kuqe. Më shumë se 40 milionë gaforre fillojnë migrimin e tyre nga pjesa veri perëndimore e ishullit drejt detit. Migrimi fillon zakonisht me rënien e shirave të para të forta në tetor në nëntor ose në fillim të muajit dhjetor. “Christmas Island” ndodhet 2600 kilometra larg qytetit Perth. Ky ishull njihet për popullimin e jashtëzakonshëm të gaforreve të kuqe, të cilat janë një specie e gaforres që rritet në tokë dhe migrimin e saj nga pylli në bregdet e bën gjatë sezonit të shumimit.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)