Një figurë e nderuar e kombit shqiptar

Një figurë e nderuar e kombit shqiptar


       Në faqen e internetit “Floripress” të datës 28 nëntor 2013, një faqe kjo e moderatorit të nderuar Flori Bruqi, lexova intervistën që zoti Flori i ka marrë Profesorit shumë të respektuar dhe erudit të historisë Rasim Bebo. Me Profesor Rasimin jam njohur ca vite më parë përmes faqeve të internetit. Shpesh herë bisedojmë në telefon, e herë-herë edhe në skajp.  
I kam ndjekur me shumw kërshëri problemet e  ndryshme që ai ka trajtuar me temë nga historia e kombit shqiptar dhe gjithmonë kam mbetur i mahnitur me objektivitetin e analizave të tij shkencore dhe me njohuritë e tij enciklopedike. E kam ndier veten krenar që Profesor Rasimi përfaqëson një  figurë shumë të nderuar të kombit shqiptar. Prandaj m’u ngroh zemra së tepërmi kur lexova intervistën aq interesante, aq të pasur me informacion shkencor për historinë e kombit shqiptar. Kjo intervistë është një homazh i shkëlqyer që zoti Flori Bruqi i bën Profesor Rasimit, këtij personaliteti të shquar të historisë së kombit shqiptar.
Mendoj se do të ishte në nderin e Akademisë së Shkencave që Profesor Rasimin ta shpallte anëtar nderi, kurse prapavijat e Presidentit Nishani të mendonin për t’i propozuar atij që t’i akordonte medaljen “Nderi i Kombit”.
Prof.Dr.Eshref Ymerihttp://floripress.blogspot.com/2013/11/me-zemer-e-shpirt-per-shqiperin-etnike.htmlComments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)