Çmimet e Letërsisë 2010 në 1 shkurt 2011

Edicioni i sivjetmë i ndarjes së “Çmimeve Kombëtare të Letërsisë”, do të mbahet në datën 1 shkurt. Një nga ngjarjet më të mëdha kombëtare në fushën e letrave është padyshim ndarja e çmimeve kombëtare në letërsi. Edicioni i sivjetmë i këtij organizmi do të zhvillohet në fund të muajit janar të vitit në të cilin po hyjmë. Ndërsa vitin e kaluar shkrimtari i shquar Agron Tufa rrëmbeu Çmimin e Madh për Letërsi për ciklin e miniaturave "Thembra e Akcilit". Ndërsa tradicionalisht ky çmim i ishte dhënë një shkrimtari karriere. Tufa ka qenë edhe gjykues edhe i vlerësuar dy herë në historinë e këtyre çmimeve dhe është pedagog i letërsisë botërore të shekullit të njëzetë në fakultetin e Historisë dhe Filologjisë në Universitetin e Tiranës. Ky i fundit mësohet se do të kryesojë jurinë, ndërsa anëtarët tjerë të cilët do të vlerësojnë se cilët janë më të mirët e këtij viti janë Persida Asllani, Virgjil Muçi , Balil Gjini dhe Bardhyl Londo, përfaqësues në vite në këtë juri.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)