“Peneli i Flakës”, ndan çmime

Në natën e parë të “Flakës së Janarit 2011”, kuadër të mbrëmjes të titulluar “Flaka për flakën”, është sjellë koncerti muzikës klasike.

Së pari publikut me një pikë baleti nga Trupa e Baletit të Kosovës janë paraqitur balerinët Sinan Kajtazi dhe Vjollca Llugiqi. Pastaj solistët Rexhep Jashari e Burim Demiri në “Flakë...” të përcjellë nga kori, sollën këngën e jugut të Shqipërisë, nën dirigjimin e Adhurim Rasimit e prezantues Adem Muji.

Ndërsa pjesa e pashmangshme e “Flakës së janarit 2011” tash e njëzet vite është “Peneli i Flakës”, në kuadër të të cilit jepen çmimet në artet pamore dhe hapet ekspozita e përbashkët e artistëve nga të gjitha trevat shqiptare.

Juria në përbërje Qamil Llapashtica, Selvete Maliqi dhe Filloreta Maliqi, ka ndarë çmimet për më të dalluarit. çmimi për pikturë: Juksele Xhinolli “Rezistenca”, vaj në pëlhurë. çmimi për pikturë: Isa Alimusaj “Profile dardane”, vaj në pëlhurë. Çmimi për grafikë: Basri Mekolli “Creation of a neë life”, grafikë, ndërsa çmimi blerës i takoi Luan Shahiqi “Hyjnesha në fron”, vaj në pëlhurë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)