Moisiu: Refuzimi i prokurorisë, rënie e shtetit

I ftuar në Top Story, ish-presidenti Alfred Moisiu foli për ngjarjet e 21 janarit. Zoti Moisiu fajësoi si organizatorët ashtu edhe qeverinë për dhunën që shoqëroi demostratën ku gjetën vdekjen e 3 persona.
“Përgjegjësi ka edhe opozita që nuk kontrolloi turmën, por natyrisht përgjegjësinë më të madhe e ka qeveria sepse në fund të fundit ajo vrau. Të sulmosh institucionet është shumë e rëndë por pushteti nuk mund të sulmohet me cadra në këto raste, ose ky puc sic po përmendet në këto kohët e fundit. Puci bëhet nga njerëz brenda qeverisë që mbështeten nga njerëz ta armatosur”, tha Moisiu.
Më tej ish-presidenti komentoi edhe gjuhën e ashpër mes dy kampeve në vend. Ai këshilloi politikën të mos dalë në konkluzione të parakohëshme pa u shprehur ende organet përkatëse. Moisoi kritikoi gjithashtu edhe jetën parlamentare, e cila sipas tij por zhvillohet në kundërshtim me Kushtetutën dhe rregulloren e Kuvendit. “Puna parlamentare nuk po zhvillohet sipas Kushtetutës dhe rregullores së Kuvendit”, tha ai.
Më tej ish-presidenti foli edhe për refuzimin e urdhër-ndalimit të prokurorisë për gjashtë gardistët e lartë që akuzohen për shpërdorim detyre. Fakti që u injoruan vendimet e prokurorisë, tha ai, për mua përbën rënien e shtetit ligjor.
Ish-presidenti vlerësoi se akuzat ndaj Shërbimit Informativ Shtetëror janë të pabaza, pasi sipas tij në të tilla raste duhet të vepronte më shumë policia kriminale.
“Policia kriminale duhet të funksiononte më shumë se sa SHISH. Nuk me duket e drejtë që për këtë punë t’i kërkohet llogari Shërbimit Informativ. SHISH ka qenë një problem në vazhdimësi, ka qenë nën goditjen e qeverisë që në 2005, unë kam patur një debat me kryeministrin në atë kohë për ligjin e SHISH”, tha Moisiu.
Zoti Moisiu apeloi për uljen e gjakrave dhe gjetjen e një gjuhe të përbashkët pasi kjo, sipas tij, është e vetmja mënyrë për të zgjidhur cdo problem.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)