Libri i p Prof.Dr.Pllanës me titull "Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844- 1999"promovohet edhe në Kanada

Nga Flori Bruqi


description

Në fillim të këtij muaji në Toronto të Kanadasë bëhet promovimi i "Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844- 1999", i dr. Nusret Pllanës. Organizatorët e këtij libri ishin "Qendra Shqiptare" në Hamilton, Shoqata Shqiptaro- Kanadeze e Torontos, personalitete të biznesit dhe të artit dhe institucione të tjera. Shumë nga figurat e njohura që morën pjesë në këtë promovim thanë fjalë miradije për studimin e Pllanës, sipas të cilëve, libri ka një vlerë të madhe historike, duke sjellë dëshmi mbi masakrimin e më shumë se gjysmë milioni njerëz në periudhën e viteve 1844 - 1999, nga ana e shtetitserb. Në këtë promovim është shfaqur edhe filmi dokumentar 'Rrugëtimi i një libri nëpër botë'. U lexuan edhe pjesë nga ditari i Pllanës, 'Ditar lufte'. Për librin foli humanistja italiane Izabelle Bellet.Libri arkivor-historik “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999” i autorit prof.dr. Nusret Pllana tani ka bërë udhën e gjatë në të gjitha kontinentet që nga Amerika, Evropa dhe Australia e largët për të prezantuar me fakte relevante orët vrastare deri në shkallë të gjenocidit që ka kryer Serbia ndër vite ndaj popullit shqiptar dhe Kosovës.

Autori Nusret Pllana ka theksuar se librin e tij voluminoz dhe faktik që përmbledh masakrat dhe kasaphanën serbe ndaj shqiptarëve do t`ia dorëzojë edhe Dik Martyt, Asamblesë së Këshillit të Evropës dhe institucioneve të tjera evropiane, që të shohin me sytë e tyre siç thuhet katrahurën shekullore të orëve vrastare të regjimit serb mbi shqiptarët dhe Kosovën.


“Me këtë akt tonin, deputeti evropian dhe këto institucione evropiane të mendojnë mirë dhe të mos bien pre e kurtheve të kurdisura nga qarqet antishqiptare serbe dhe përkrahësve të këtyre krimeve”, theksoi autori Pllana, duke shtuar se libri ka shumë fakte relevante me afro 600 fotografi nga masakrat e njohura ndaj shqiptarëve të Kosovës.

Libri “Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët 1844-1999” kohë më parë me nismën e LQSHA-së së Joe DioGuardi dhe të SHSHA-së në Çikago është i pranishëm edhe në sirtarët e Bibliotekës Ndërkombëtare të Kongresit Amerikan në Uashington, i cili po lexohet me vëmendje nga shumë lexues zyrtar të Departamentit të Shtetit dhe të fushave tjera politike dhe të diplomacisë.

Për këto njëqind vjet te pushtimit dhe te ripushtimit te Kosovës nga regjimet vrastare dhe antishqiptare te Serbisë, ajo me tere mekanizmat e saj diplomatik dhe përmes asociacioneve tjera te fushës se propagandës, i pat afruar këso kohe materiale me përmbajtje të thellë antishqiptare në Ballkan dhe rreth Kosovës.

Regjimi serb në këto 14 vite nuk ndaloi propagandën antishqiptare dhe ndaj Kosovës, me skenarë të njohura të propagandave të ndryshme. Në kuadër të këtyre skenarëve doli edhe eurodeputeti zviceran Dik Marty, i përfaqësuar në Asamblenë e Këshillit të Evropës dhe ku si përfaqësues i këtij institucioni u përfshi në fushatën serbe kundër shqiptare për gjoja trafikim organesh nga shqiptarët gjatë luftës së vitit 1999, ku si viktima dolën serbët. Kësaj fushate i`u dha një fushatë intensive e publicitetit të paguar, ku u përfshinë shumë debate dhe media

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)