Pasaporta e Kosovës në mesin e 10 më të këqijave në botëSipas indeksit për refuzim të vizave të publikuar nga Henley & Partners, që është një renditje globale e shteteve bazuar në lirinë e lëvizjes për qytetarët e tyre, Kosova radhitet në mesin e 10 pasaportave më të këqija për të udhëtuar bazuar në refuzimin e vizës.

Dhjetë vendet me pasaportën më të keqe:

1. Afganistani
2. Iraku
3. Somalia
4. Pakistani
5. Territoret palestineze
6. Eritrea
7. Nepali
8. Kosova
9. Sudani
10. Sri Lanka


Dhjetë vendet me pasaportën më të mirë:

1. Finlanda
2. Suedia
3. Britania e Madhe
4. Danimarka
5. Gjermania
6. Luksemburgu
7. SH.B.A-të
8. Belgjika
9. Italia
10. Holanda

Henley & Partners është një institucion i pavarur që bën vlerësime dhe studime mbi popullsinë dhe aspektet rreth saj. Kjo kompani ka zyra në disa vende të botës.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)

Legjenda e Mujit dhe Halilit