Ju pëlqen apo jo, euro do shkatërrohet


“Liderët e Europës, zbardhën dhe paraqitën planin e tyre përfundimtar për zgjidhjen e krizës në eurozonë. Megjithatë, ekonomistët dhe tregjet financiare në mbarë botën, nuk besojnë se plani do jetë i suksesshëm”, thuhet në artikull.
Gjithashtu, të shumtë janë ata (Analistë, ekonomolog etj) të cilët besojnë se pengesat për zgjidhjen përfundimtare të krizës në eurozonë janë të shumta dhe është e pa mundur gjetja e një zgjidhjeje të paqme. Ata mendojnë se pengesat janë të pa kuptueshme dhe se do të jenë shkau kryesor për shpërbërjen e eurozonës.
“Tre vjet pas shfaqjes së krizës ekonomike në eurozonë, ndoshta tashmë hyjmë në fazën përfundimtare të lojës ndaj euros nga 17-të shtet e eurozonë”, thekon Gram Lich, krye-ekonomist në një Institut Britanik.
Mandej Lich, paralajmëron se nëse Banka Qendrore Europiane, nuk funksionon si huadhnëse e fundit, atëherë shpërbërja e eurozonë është e pa mundur të evitohet, më pas do pasoj kaosi!

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)