Jashtëtokësorët shpëtuan Tokën nga meteoriti Tunguska


“Jashtëtokësorët ishin ata të cilët shpëtuan Tokën 100-vjet më parë”, deklaroi shkencëtari rus nga Siberia Yuri Lafmpin.
“Jashtëtokësorët ishin ata të cilët shpëtuan Tokën 100-vjet më parë”, deklaroi shkencëtari rus nga Siberia Yuri Lafmpin.
Shkencëtari Lafmpin pas një studimi të mirëfilltë së bashku me një ekip shkencëtarësh të tjerë arritën në konkluzionin: “Kur një komet e madhe ju afrua shumë planetit tonë, një anije aliene kamikazi… e sulmoi atë duke shkaktuar një shpërthim shumë të madh dhe thërrmijat e kometës si pasoj e përplasjes së fuqishme u shpërndanë në gjithë Siberinë, ndërsa copa më e madhe e këtij shpërthimi u quajt meteoriti Tunguska”.
Për ta, shkaqet e një gjesti kaq heroik, nga ana e jashtëtokësorëve mbeten akoma të pa njohura.
Hipotezat rreth sjelljes së tyre heroike, janë të shumta ndaj dhe shkencëtarët hedhin disa ide të cilat janë më dominueset dhe më të logjikshmet.                                                    
Ndoshta donin të shpëtonin tokën për arsye që vetë ata e dinë! -është një koncept.
Por, sipas një versioni tjetër, çdo gjë ndodhi rastësisht.
Shkencëtari rus, Yuri Lafmpin, i cili është dhe kreu i fondacionit social “Fenomeni Tunguska”, në një intervistë të dhënë në radiostacionin “Zëri i Rusisë” deklaroi: “Ishte një anije-kamikazi. E cila sipas gjasave mund të ketë mbetur pa energji. Masa e saj ishte kaq e madhe saqë u përplasë krejt rastësisht me kometën, e cila u shpërbë menjëherë nga shpërthimi i fuqishëm. Copërat e kometës, ne i gjejmë sot të shpërndara në gjithë Siberinë. Poshtë vendit ku ndodhi shpërthimi, në rajonin e Krasnoyarsk (Siberia lindore) zbuluam një krater 500 metër katrorë dhe rreth tij disa dhjetëra kratere të vegjël me diametër nga 100-150 metëra.
Gjithashtu u zbuluan dhe disa pjesë nga anija jashtëtokësore që u përplasë me komtën. Ekspertiza kimike që ju bë atyre, tregoi se materiali (një aliazh i veçantë i silikonit dhe hekurit), prej të cilit ishte e përbërë anija aliene, nuk mund të gjendet apo të prodhohet në tokë.
Më 30 janar 1908, sipër tajgës Siberiane, ndodhi një shpërthim i fuqishëm prej 50 milionë tonësh tritoli të cilësisë më të lartë.
Ky shpërthim ishte i barasvlershëm me të gjitha shpërthimet e ndodhura gjatë luftës së “Madhe Patriotike” dhe ishte mbi 2-3000 herë më i fuqishëm se bombat që hodhën amerikanët në Hiroshima dhe Nagasaki.
Një shpërthim i ngjashëm ishte zhvilluar në Arktik kur Bashkimi Sovjetik provoi bombën hidrogonike.
Ky shpërthim, i cili nuk kishte vend as në tokë e as në hapësirë, por diku në atmosferë, u regjistruar nga të gjithë sizmologët në mbarë botën.
Nga të gjitha studimet dhe raportet e depozituara për më shumë se 100 vjet, veç njëra prej tyre është më dominuesja -pjesëmarrja e qytetërimeve jashtëtokësore.                                                                                                                                
Pjesëmarrje e qytetërimeve jashtëtokësore 99%.
Pasi gjatë regjistrimit të valës sizmike, njëkohësisht u regjistrua dhe një stuhi e fuqishme magnetike. Një stuhi e tillë magnetike shfaqet vetëm gjatë shpërthimit të një mekanizmi teknik super të fuqishëm në atmosferë”.
Veç të tjerash shkencëtari rus, Yuri Lafmpin, së basjku me ekipin e shkencëtarëve mundi të zbulonin dhe shumë dëshmi, rreth teorisë së tij për jashtëtokësorët -gur të vegjël në formë katërkëndëshe dhe gjashtë këndore etj.
“Janë kristal kuarc, të cilët përsa i përket ngurtësisë, nuk krahasohen vetëm me diamantin. Për të krijuar forma dhe modele të tilla, është e nevojshme një teknologji specifike. Ne tentuam të zbulojmë se me çfarë metode apo teknike janë krijuar këto forma/imazhe. Ju drejtuam Institutit të Fizikës Rus, i cili disponon një laborator bashkëkohorë me leizer. Por leizeri mundi të krijonte vetëm disa forma dhe prerje të çrregullta, edhe pse një aparaturë  lejzeri kaq bashkëkohore që disponon instituti i fizikës, pret çelikun si thika gjalpin. Kur ne i treguam gjeologëve të instituti një kristal, ata na vërtetuan se ky gur nuk gjendet askund në tokë, por ka prejardhje jashtëtokësore.
Nuk përjashtohet dhe mundësia që këta kristal të jenë mbartës informacioni. Ndoshta deshifrimi i enigmës së skicave, mund të na zbulojë jo vetëm sekretet e meteoritit Tunguska, por edhe të në udhëzojë për shumë gjëra rreth Universit dhe qenieve të tija inteligjente”, shoti në përfundim të intervistës së tij shkencëtari rus.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)