Shkrihet akulli në Alaskë


Shikoni këtë video shokuese të fotografit James Balog, për shkrirjen e akujve dhe të ndryshimit të kushteve klimaterike.

Cilido qoftë ai, i cili ka dyshimin më të vogël për ndryshimin drastik të klimës që ka pësuar planeti ynë dhe vazhdon të pësoj dita ditës, le t’i hedhi një sy videos të James Balog.
Fotografi së bashku me ekipin tij të punës, filmuan pa ndërprerje që nga maji i vitit 2007 deri në shtator të 2011 akujt e Alaskës, duke vëzhguar ritmin e shkrirjes së tyre.
Pamjet filmike janë vërtet shqetësuese dhe të tmerrshme, pasi ato tregojnë se sa shpejtë shkrijnë akujt e Alaskës dhe toka humbet akullnajat e tij më të mëdha.
James Balog, është themeltari i organizatës së studimit të akujve; Extreme Ice Survey (EIS).
Deri më tani, ai së bashku me ekipin e tij të punës, kanë vendosur 27 kamera në 15 pozicione të ndryshme si Grenlandë, Islandë, Alaska dhe në Rocky Mountains.
Gjithashtu, sipas CBC-s, ai synon ta shtrijë edhe më aktivitetin e tij studimor në Briatni, Kolumbi dhe në Kanada.
Balog, e krijojë këtë video me qëllim që të sensibilizojë njerëzimin dhe t’u tregojë atyre pasojat që na kanosen nëse nuk reagojmë dhe nuk kujdesemi për ambientin.
Ndiqni videon që pasqyron punën disa vjeçare të James Balog dhe shkrirjen kaq të shpejtë dhe alarmante të akujve:

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)