660 çamët që morën pjesë në Luftën e Dytë Botërore, ja kush janë heronjtë e Çamërisë

Për të çliruar trojet e tyre që ishin pushtuar nga nazifashistët, popullsia çame krijoi formacionet e saj luftuese. Ata ngritën në fillim një çetë dhe më vonë një batalion. Por ndryshe nga çetat e krijuara në atë kohë, me vendim të Partisë, formacioni partizan u krijua nga popullsia çame, për t’u çliruar nga pushtuesit. Çamët luftuan heroikisht dhe batalioni i tyre “Çamëria”, i cili në përbërje kishte më shumë se 600 luftëtarë çamë, u bë një nga formacionet partizane më të rëndësishme të zonës ku veproi. Gazeta “Tirana Observer” boton historinë e krijimit të këtij formacioni partizan si dhe listën e plotë me të gjithë emrat e partizanëve të batalionit “Çamëria”.
Krijimi i çetës Çame
Fillimi i organizimit të LANÇ-it kundër pushtuesve nazifashistë e gjeti krahinën e Konispolit dhe popullin e saj në një situatë të shëndoshë, të parapërgatitur e në kushte shumë të favorshme për organizimin e saj në të gjitha drejtimet. Në Luftën e madhe kundër pushtuesve nazifashistë nuk ngelën pa marrë pjesë edhe partizanë nga Çamëria. Këta luftëtarë do ta kundërshtonin me forcë si pushtuesin e huaj, por edhe qëndrimin e egër që mbanin autoritetet greke. Luftëtarët e parë erdhën edhe nga matanë kufirit, por pjesa dërmuese ishte në territorin shqiptar. Në Shqipëri forcat çame u organizuan në fillim në çetën e quajtur Çamëria, kjo u themelua nga krerët e Konispolit. Në 2 shkurt të 1943, në Markat u krijua çeta dhe komandant u zgjodh Haki Rushiti. Kjo çetë nuk u krijua me vendimin e Komitetit të Partisë së qarkut, ashtu siç ishte bërë për shumë çeta, ajo u krijua me dëshirën e patriotëve çamë. Në të gjithë krahinën u përhap lajmi se ishte formuar një çetë duke e përgëzuar këtë iniciativë. Çeta krijoi lidhje edhe me fshatrat e tjerë çamë në territorin grek.
Menjëherë mbasi ishte formuar, çeta kaloi në veprime luftarake, dhe brenda një kohe të shkurtër ajo krijoi një zonë të lirë nën kontrollin e saj. Veprimtaria e çetës kishte të bënte me prita, me aksione kundër postave ushtarake. Sukseset e çetës bënë që numri i saj të rritej shumë, ajo filloi të shtohej me elementë të rinj. U organizuan mbledhje me qëllim që hasmëritë dhe armiqësitë të faleshin si dhe luftëtarëve t’u krijoheshin kushte sa herë të ishte e nevojshme.
Lufta për çlirimin e Konispolit
Pas kësaj mbledhjeje, çeta iu drejtua Konispolit, pasi kishte izoluar forcat fashiste në të gjitha pikat ku mbështeteshin, ushtarët e ndodhur në Konispol u larguan. Kjo ishte një ngjarje e rëndësishme dhe u festua nga banorët e Konispolit, çeta ishte tashmë në gjendje të garantonte sigurinë dhe të ofronte ndihmë. Me hyrjen në Konispol numri i çetës u shtua shumë, ai arriti në 220 vetë. Pra detyrimisht kërkohej një tjetër organizim, jo ai i një çete, por më tepër. Kjo çoi në krijimin e batalionit që mbante po një emër me atë të çetës, “Çamëria”, komandant i saj ishte Haki Rushiti.
Reagimi i fashistëve ishte i menjëhershëm, ata tentuan të ripushtonin Konispolin dhe këtë u munduan ta bënin në mënyrë indirekte me bashkëpunëtorët e tyre. Por batalioni “Çamëria” nuk e lejoi forcën armike të vendosej në qytet. Këto ishin suksese për batalionin, dhe që prej këtij momenti batalioni filloi të merrte pjesë në aksione jashtë krahinës së Çamërisë. Në këtë kohë italianët dhe gjermanët ishin të vendosur të shumtë në numër. Një divizion italian dhe një gjerman kontrollonin një territor të gjerë që nga qyteti i Gjirokastrës dhe deri në Janinë dhe Prevezë. Qëllimi i tyre ishte të kontrollonin bregdetin shqiptar në rast zbarkimi aleat, por edhe që forcat partizane të mos bëheshin shqetësuese për to. Një nga objektivat e tyre ishte dhe qyteti i Konispolit që do të shërbente si bazë për pushtimin e Korfuzit dhe Sarandës me rrethinat e saj. Këto ngjarje ishin shumë shqetësuese për batalionin “Çamëria”, e vetmja forcë partizane në krahinë. Menjëherë u morën masa që të bllokohej ardhja e armiqve në Konispol. Çamët partizanë zmbrapsën të gjitha sulmet e nazistëve, por që po fillonin të kishin vështirësi në municione. Armiku tentoi të gjitha veprimet e mundshme të hyrjes në Konispol, madje tentoi të zbarkonte edhe në shpinë të forcave çame që e neutralizuan menjëherë. Nga situata e vështirë ku ishin partizanët çamë, si pasojë e mungesës së municioneve, dolën, sepse Italia fashiste kapitulloi dhe ndaloi të gjitha veprimet luftarake, dhe urdhëroi çarmatimin e ushtrisë së saj. Menjëherë forcat gjermane lëvizën që të zëvendësonin italianët në pozicionet e tyre. Përparimi i gjermanëve në Çamëri dhe rritja e numrit të ushtarëve, detyruan shumë familje të largoheshin nga banesat e tyre dhe t’i drejtohen malit. Gjermanët sulmuan përsëri Konispolin, madje kësaj radhe me artileri dhe aviacion. Për shumë ditë gjermanët sulmuan dhe partizanët çamë mbajtën pozicionet e tyre. Rreth 2500 ushtarë nazistë ishin përqendruar në pushtimin e Konispolit dhe përballë tyre qëndronte një batalion patriotësh çamë të paarmatosur mirë. Pas kapitullimit të Italisë fashiste, Shqipëria u pushtua nga Gjermania naziste, përveç një territori të ngushtë midis Konispolit, Himarës dhe Kurveleshit. Pas një lufte të ashpër, ku nazistët angazhuan tanke e artileri të rëndë, u pushtua dhe Konispoli. Forcat çame ndërkohë u tërhoqën nëpër rrethinat e qytetit dhe ishin në pritje. Duke mos mundur që të luftonin kundër një force aq të madhe si ajo e vendosur në Konispol, forcat çame u angazhuan në operacione të tjera luftarake. Batalioni mori urdhër që të nisej në drejtim të Përmetit, kjo në kuadër të një sulmi të organizuar nga komanda e Frontit Nacionalçlirimtar. Forcat çame hynë në Përmet më 22 nëntor. Ato menjëherë filluan të vinin nën kontroll territoret e pushtuara nga armiku. Sukseset e batalionit çam shqetësuan shumë komandën naziste në Berat, e cila pa që batalioni po shtrinte kontrollin e tij në shumë fshatra të Përmetit. Komanda gjermane për të rivendosur kontrollin në këtë krahinë dërgoi një forcë të konsiderueshme ushtarake e përforcuar me artileri e tanke. Në këtë kohë batalioni “Çamëria” nuk ishte i vetmi që vepronte në këtë zonë, aty ndodheshin edhe të paktën dy batalione të tjerë me partizanë. Bashkëpunimi i këtyre batalioneve bëri që autokolona gjermane të pësonte humbje të mëdha dhe të hiqte dorë përgjithmonë nga Këlcyra, dhe të kthehej në Berat. Pas largimit të gjermanëve populli i Këlcyrës me fshatrat përreth krijoi një batalion të tyren, i cili pas largimit të batalionit “Çamëria” do të drejtonte luftën kundër nazistëve.
Çamët dhe politika greke
Batalioni u rikthye në mbrojtje të tokave çame dhe ndërkohë popullit shqiptar në përgjithësi, dhe atij çam në veçanti, iu shtua edhe një armik tjetër siç ishte edhe politika greke për aneksimin e tokave çame të mbetura përkëtej kufirit shqiptar. Politika greke përkrahej nga elementë antikombëtarë që synonin të ngrinin një lëvizje paralele me atë shqiptare, që synimit për të luftuar gjermanët t’i shtonin dhe edhe synimin e bashkimit me Greqinë. Kjo politikë ishte edhe më e ashpër matanë kufirit shqiptar, ku popullsia çame u përball me masakrat e ushtrisë greke për të vetmen arsye se donte të mbronte lirinë, pronën, identitetin e saj. Forcat çame kanë qenë kundërshtaret më të forta të pushtuesve nazistë në të dy anët e kufirit. Edhe pse ushtria greke ishte treguar tepër agresive ndaj popullsisë çame, me masakra e shpronësime, ajo gjithsesi kërkoi ndihmë tek forcat shqiptare. Dhe batalioni “Çamëria” ishte i vetmi që kishte mundësinë të kalonte kufirin dhe t’u vinte në ndihëm grekëve. Menjëherë gjermanët dërguan forca nga Janina dhe Delvina, ku si përgjigje të aksioneve të batalionit “Çamëria”, ndërmorën reprezalje ndaj popullsisë së pafajshme. Tashmë batalioni “Çamëria” kishte forcat e duhura dhe eksperiencën për të sulmuar Konispolin, i cili ishte kthyer në një bazë të fuqishme të gjermanëve. Sulmi u bë në fund të marsit dhe ishte viti 1944, dhe forcat çame nga një çetë tani ishin një batalion ku kishin arritur suksese. Por një vështirësi që hasën çamët në sulmin mbi Konispol ishte humbja e elementit surprizë. Gjermanët e dinin që shqiptarët do të sulmonin atë natë, prandaj dhe ishin përgatitur. Sulmi filloi në orën tre të mëngjesit dhe me shumë vështirësi forcat shqiptare arritën deri në qendër të qytetit duke rrezikuar shumë herë të rrethoheshin nga forcat gjermane. Deri në fund të Luftës Nacionalçlirimtare, batalioni “Çamëria” mori pjesë në shumë aksione të ndryshme. Ai u shtua në numër me elementë të rinj. Shumë shqiptarë çamë ranë në Luftë, megjithëse ndonjëherë historia nuk është treguar shumë e drejtë me ta. Po kjo nuk e mohon pjesëmarrjen e tyre në Luftë kundër pushtuesve. Batalioni “Çamëria” ishte i pari që u krijua në zonën e Gjirokastrës. Ata luftuan heroikisht dhe arritën të çlironin një pjesë të konsiderueshme të zonës së Jugut të vendit, përfshi Libohovën, Konispolin apo zona të tjera përreth. Por batalionit çam, përveç luftës kundër nazi-fashistëve i duhej të ndeshej edhe me forcat shovinistë greke për të mbrojtur popullsinë çame.
Lufta për çlirimin e Libohovës
Porosia që sulmi mbi Libohovë të bëhej në fshehtësinë më të madhe në befasi dhe me forca të përqendruara, duke i goditur forcat kundërshtare në një kohë në të gjitha drejtimet, duke bashkëvepruar më së miri me të gjitha forcat që do të merrnin pjesë në këtë sulm. Për realizimin sa më të mirë dhe të zhvillimit me sukses të plotë të sulmit mbi Libohovë, në 13 nëntor 1943, komanda e Grupit të Katërt “Çamëria” me anën e një letre të firmosur nga komisari politik, Mustafa Matohiti, i dërgonte disa udhëzime komandës së batalionit “Misto Mame”. Për arritjen e suksesit me humbje sa më të pakta dhe në një kohë sa më të shkurtër, komanda e batalionit dhe ato të çetave i kushtuan një sukses të veçantë përgatitjes dhe zhvillimit të sulmit për pushtimin e qytetit. Fuqia sulmuese e forcave partizane ishte sa e rrufeshme, aq edhe kompakte dhe organizuar në të gjitha drejtimet.
Emrat e partizanëve:
1. Abedin Nexhipi
2. Alizot Shahini
3. Arshi Hajro
4. Abdyl Sali
5. Abas Memushi
6. Adif Veliu
7. Abdil Çuçi
8. Asllan Duduni
9. Arif Boxha
10. Adem Sheme
11. Alush Shorri
12. Alush Kuçuku
13. Ajet Sulejmani
14. Afro Shapllo
15. Agim Çuçi
16. Ajet Shehu
17. Adif Vejzati
18. Asllan Kapllani
19. Asqeri Iljazi
20. Avdul Mero
21. Avdul Malo
22. Astrit Muderizi
23. Afro Buguca
24. Alush Shabani
25. Ahmet Sako
26. Ali Laze
27. Aqif Kola
28. Afro Stillo
29. Abas Buduni
30. Afro Abazi
31. Alush Mirto
32. Asllan Kondo
33. Asef Tare
34. Ali Domi
35. Asllan Axhiu
36. Avni Buxheli
37. Asllan Ibrahimi
38. Astrit Kallapodhi
39. Amali Neziri
40. Alush Shahini
41. Asllan Kelmezo
42. Ali Dalani
43. Aqif Gozhida
44. Azem Gjoni
45. Ali Mushi
46. Adile Demi
47. Abas Rumani
48. Abas Ademi
49. Alush Bineri
50. Avdul Ibrahimi
51. Ali Ruahni
52. Antonio Moreti
53. Bajram Cene
54. Bido Sejko
55. Ballkeze Demi
56. Braho Beci
57. Braho Karahasani
58. Bastri Xhelali
59. Beqir Balani
60. Beqo Lame
61. Balil Korro
62. Bardhosh Avdyli
63. Braho Beqja
64. Braho Gozhida
65. Besnik Boebari
66. Beqir Bukuri
67. Bashkim Qilimi
68. Bido Muharremi
69. Brahim Munga
70. Bajram Çaushi
71. Brahim Dauti
72. Bektash Hoxha
73. Ballko Hoxha
74. Baho Dahri
75. Ballko Haxhia
76. Bandiri Berberi
77. Baftjar Dizdari
78. Bexhet Hajno
79. Bajram Haxhia
80. Braho Mihe
81. Bajram Sinoimeri
82. Brodum Broduri
83. Dervish Dojaka
84. Dilaver Poçi
85. Damin Korro
86. Daut Barini
87. Dilaver Taka
88. Daut Mizani
89. Dule Bakullati
90. Daut Sulejmani
91. Duro Idrizi
92. Dine Muho
93. Dine Mano
94. Dalan Malo
95. Dule Avdulla
96. Dallandyshe Tafani
97. Dervish Hoxha
98. Drita Buxheli
99. Deshira Ksena
100. Drita Zejnati
101. Dhimiter Kanaçi
102. Dhimo Aleksi
103. Çobo Veizi
104. Enver Bani
105. Emin Cenaj
106. Elmas Veledini
107. Emin Hajta
108. Esma XHaferi
109. Emin Sejko
110. Eleni Zoto
111. Elmas Çomani
112. Emin Kuçuku
113. Eleni Projani
114. Edip Çuçi
115. Faik Beiri
116. Faik Hoxha
117. Fatiri Shehu
118. Fadil Meleqi
119. Faik Korça
120. Faik Shehu
121. Fane Shiko
122. Fatbardha Minxalli
123. Faik Vulo
124. Fadi Aliu
125. Fatiri Sferi
126. Fadil Dibra
127. Fejzi Tofllari
128. Fejzo Dishati
129. Fejzo Kuçuku
130. Fejzo Beci
131. Ferik Çarçani
132. Ferus Sejkati
133. Filip Karkashiha
134. Feta Muskaj
135. Ferik Çano
136. Fuat Beqo
137. Fuat Tartari
138. Fiko Serjani
139. Fiko Murati
140. Fejzo Xheko
141. Fuat Muho
142. Faik Shuaipi
143. Fadil Çuçi
144. Fiqiret Shehu
145. Fane Kajo
146. Fatush Kseno
147. Fuat Sadushi
148. Feim Hanko
149. Feim Memko
150. Fuat Muderizi
151. Fatbardha Laze
152. Fiqret Rushiti
153. Gani Rupi
154. Guri Nizafi
155. Gani Rugji
156. Gaqo Lula
157. Gani Shehu
158. Gani Korro
159. Gani Nivica
160. Gjusho Çaushi
161. Gjulie Demi
162. Haxhi Shkushi
163. Haxhi Murati
164. Haxh Halimi
165. Haki Rushiti
166. Hasan Mero
167. Hasan Taka
168. Hekuran Lamçe
169. Halil Munga
170. Hajri Dino
171. Halil Shehu
172. Haxhi Kokoçaj
173. Haxhi Sejko
174. Halil Mehmeti
175. Hanushe Hajno
176. Heto Hania
177. Hafus Shushi
178. Haki Jupe
179. Halit Selamani
180. Hamit Bilali
181. Halim Temo
182. Hasim Muderizi
183. Hasan Qerko
184. Hasan Çeço
185. Haki Çaushi
186. Haxhi Veizi
187. Hasan Bolena
188. Haxhi Baçe
189. Haxhi Shushi
190. Hava Kamberi
191. Hysen Veliu
192. Hamdi Peçi
193. Hamdi Meçe
194. Hetem Habarapi
195. Hysen Ahmeti
196. Halil Çaka
197. Haxhi Aliu
198. Haki Rumani
199. Haki Rizaj
200. Hakim Meçaj
201. Hajro malo
202. Haxhi Goro
203. Hasan Neziri
204. Hazbi Korro
205. Hysen Hoxhati
206. Hysen Veledini
207. Hetem Musaj
208. Halit Mehmeti
209. Hajri Mane
210. Hajri Korro
211. Haxhi Sulo
212. Hysen Hyserri
213. Hasan Tahiraj
214. Haki Tare
215. Hekuran Lamçe
216. Hysen Ahmeti
217. Huso Sejko
218. Hysen Kola
219. Hyso Luzaj
220. Ibrahim Halluni
221. Ibrahim Braho
222. Ibrahim Hoxha
223. Ismail Tatnori
224. Ismail Ismaili
225. Ismail Shemo
226. Idris Lapo
227. Ilmi Rumani
228. Idris Bajo
229. Idris Rushiti
230. Izet Kondo
231. Izet Shaqiri
232. Izet Osmani
233. Ibrahim Binozi
234. Ismail Dalani
235. Idris Murati
236. Isuf Isufi
237. Ismail Munga
238. Idris Shimo
239. Inajete Milica
240. Idris Muço
241. Isuf Bukuri
242. Ilia Nasho
243. Ildize Zajo
244. Ismail Zepreli
245. Ismail Sali
246. Ismail Halili
247. Irfan Sejko
248. Iljaz Ibrahimi
249. Iljas Ahmeti
250. Ismail Zeneli
251. Ivzi Shehu
252. Ismail Godo
253. Ismail Xhaferi
254. Ismail Selmani
255. Ili Danga
256. Jakup Sadedini
257. Jonus Kuçuku
258. Jonus Haruni
259. Jonus Tartari
260. Jakup Nuda
261. Jani Koro
262. Jorgo Gumeni
263. Jasin Hajta
264. Jasin Zejno
265. Koço Rubi
266. Gani Tartari
267. Kamber Collari
268. Kaso Kasemi
269. Kosta Deli
270. Kalo Vjeri
271. Kosta Diamandi
272. Kadri Selimi
273. Kamber Haxhiu
274. Kalo Arapi
275. Koço Konduri
276. Kudret Mukaj
277. Kudrete Karagjozi
278. Kaso Asefi
279. Kadri Lame
280. Kiço Tashi
281. Kasëm Demi
282. Kadri Aliu
283. Kadri Birçe
284. Kaso Bakullati
285. Kaso Shaqiri
286. Kadri Bukri
287. Kalem Buxhaku
288. Kujtim Drashovica
289. Kudret Muka
290. Kupe Hasani
291. Kaso Kaleshi
292. Kaso Shehu
293. Lufti Dalani
294. Lejla Malo
295. Lahe Basha
296. Lame Hamzaj
297. Leonidha Deli
298. Lole Cero
299. Lefter Talo
300. Lole Xharo
301. Lufti Basho
302. Levend Gjoni
303. Luto Demçe
304. Ligor Aleksi
305. Lulushe Malo
306. Lesko Tamo
307. Lejla Malo
308. Laze Hoxha
309. Gjon Gjonaj
310. Gjolek Alizoti
311. Mitat Murati
312. Mustafa Aliu
313. Mustafa Xhallari
314. Mehmet Agushi
315. Myfit Elmazi
316. Myrvete Çuçi
317. Mehmet Sula
318. Mersin Beqiri
319. Maliq Tena
320. Mehmet Bejdo
321. Mehmet Kaso
322. Myslim Beqo
323. Mehmet Kareçi
324. Nurfo Malo
325. Mejdi Ali
326. Murat Huma
327. Merjeme Mustafaj
328. Myfit Murto
329. Mejdi Dengeri
330. Muho Kareçi
331. Muho Idrizi
332. Mufti Hysi
333. Malo Zeqiraj
334. Mufti Sejko
335. Mustafa Galbaqi
336. Mustafa Beqo
337. Mehmet Osmani
338. Mero Plaku
339. Mushir Plaku
340. Mejdi Bylishi
341. Manxhar Shino
342. Magrip Mehmeti
343. Mufit Mushi
344. Mehmet demi
345. Muharrem Demi
346. Mufti Dino
347. Myrteza Malo
348. Mahir Ballaci
349. Muhedin Hajro
350. Malo Malaj
351. Muharrem Bilali
352. Muharrem Dushi
353. Muharrem Muho
354. Mustafa Rumani
355. Miltiadh Papa
356. Mukadeze Taka
357. Muço Dalani
358. Ballkëze Demi
359. Murat Runo
360. Muharrem Nuredini
361. Majko Nustreti
362. Malo Kaleshi
363. Mazar Shehu
364. Madan Gura
365. Merço Bilbili
366. Myfit Musaraj
367. Mero Sejdo
368. Mehmet Pepeto
369. Makbule Huda
370. Manxhar Shino
371. Maze Levendi
372. Myfit Shena
373. Meto Xhafa
374. Murat Pasho
375. Muho Idrizi
376. Muharrem Rrapaj
377. Mehmet Nexhipi
378. Muhamet Qamili
379. Mestaj Jaupi
380. Mehmet Duka
381. Mero Polo
382. Namik Gaçi
383. Nustre Vuriku
384. Neshat Jaho
385. Nasip Dervishaj
386. Neki Zano
387. Niko Merxhani
388. Nuri Nuri
389. Nimet Rushiti
390. Niko Çami
391. Neshat Abazi
392. Nebahete Shehu
393. Nedrete Kaçi
394. Namik Laze
395. Nase Mici
396. Nevruz Haxhiu
397. Neim Hyseni
398. Neki Rexho
399. Nexhip Ahmeti
400. Nexhip Baçe
401. Neshat Kondo
402. Nazmi Taho
403. Nesibe Kseno
404. Nustret Dine
405. Nijazi Arapi
406. Niko Cero
407. Nebi Dule
408. Neshat Demi
409. Nuri Malo
410. Niqi Bashari
411. Naxhie Hyseni
412. Neki Hajdini
413. Namik Shehu
414. Nexhmudin Kasëmi
415. Osman Arapaj
416. Osman Rexhaj
417. Osman Plaku
418. Osman Baçi
419. Petrit Metushi
420. Petrit Ibrahimi
421. Petrit Taka
422. Petro Kosta
423. Polo Bezhani
424. Petrit Islami
425. Pipi Mitorjorgji
426. Pëllumb Bajo
427. Pëllumb Lato
428. Petro Zhupa
429. Petrit Demi
430. Petrit Ramo
431. Pteref Brahimaj
432. Ptreef Haxhiu
433. Pelivan Iljazi
434. Pajtim Abedini
435. Pajtim Haxhia
436. Petref Baka
437. Pandeli Boçari
438. Qerim Shaqiri
439. Qazim Demi
440. Qamil Tamo
441. Qirjako Dhroso
442. Qamil Kareçi
443. Qamil Budini
444. Qerim Sulejmani
445. Qani Avduli
446. Qemal Kuçuku
447. Qemal Muço
448. Qerim Hoxha
449. Qibare Minxalli
450. Qani Memushi
451. Qerim Cukaj
452. Qazim Kondi
453. Qebir Aliu
454. Rexho Huso
455. Rexho Plaku
456. Rushan Saliu
457. Riza Rustemi
458. Rako Rakipi
459. Rauf Iljazi
460. Refit Kase
461. Refit Laze
462. Ruhan Zeneli
463. Ramadan Muzo
464. Rasim Bedo
465. Ramadan Zejno
466. Ramadan Veli
467. Riza Beqo
468. Resul Shaqiri
469. Rapo Zejnati
470. Ramadan Laze
471. Rait Bajo
472. Refo Bakiri
473. Rait Neziri
474. Rexhep Çami
475. Remzi Tare
476. Refik Merxhani
477. Rexhep Gjoleka
478. Reshat Jaho
479. Rexhep Gjriti
480. Rezie Kallarati
481. Ramadan Çumani
482. Ramadan Husi
483. Resul Harifi
484. Rexhep Ademi
485. Rexhep Baçe
486. Refat Murtaj
487. Rexhep Kapllani
488. Razo Shero
489. Rexhep Isufi
490. Resul Nasipi
491. Ramadan Pusia
492. Rexhep Shero
493. Ramadan Baçe
494. Refat Ademi
495. Remzi Toso
496. Rexhep Taqe
497. Sami Murati
498. Sali Sherifi
499. Safet Pashako
500. Sami Alushi
501. Sami shaqiri
502. Sami Bella
503. Saliko Goro
504. Sami Sejnati
505. Sako Pasho
506. Sako Pasho
507. Saim Mezini
508. Sami Morta
509. Safet Ahmeti
510. Safet Beqiri
511. Safete Bukali
512. Sadik Sulo
513. Sami Tushe
514. Sami Bejdo
515. Sali Dalani
516. Sejko Ademi
517. Sejdi Kondi
518. Sotir Loli
519. Sefer Murko
520. Sulejman Banko
521. Sefer Bajo
522. Sete Faslliu
523. Skender Guga
524. Selim Islami
525. Skender Demi
526. Skender Taka
527. Skender Shehu
528. Selman Xhallari
529. Sulo Lame
530. Sete Mazlliu
531. Sefer Arapi
532. Solu Beko
533. Sulo Muho
534. Sulo Hoxha
535. Selfo Hoxha
536. Set Gaçi
537. Sotir Deliu
538. Selfo Abedini
539. Skender Shushi
540. Skender Velo
541. Selim Menja
542. Surja Beqiri
543. Selim Saladini
544. Sejdi Volka
545. Sejko Abedini
546. Seit Ademi
547. Syrja Malo
548. Selfo Sheme
549. Sami Buxheli
550. Selam Veliu
551. Sulo Veshi
552. Sadete Bukali
553. Selamn Hajdini
554. Sefer Habili
555. Sulejman Osmani
556. Shaban Osmani
557. Shaqir Boçi
558. Shaqir Shero
559. Shaban Rustemi
560. Shaqir Veliu
561. Shaqir Myrto
562. Shaqe Çalçare
563. Shaqir Bajrami
564. Shaqir Shaqiri
565. Shahin Shero
566. Shaban Keku
567. Shaban Lame
568. Shaban Peshtani
569. Shefqet Sulejmani
570. Shefqet Mema
571. Shpresa Kseno
572. Shefqet Bejdo
573. Shyqyri Muço
574. Shiqe Brahimi
575. Shero Shuaipi
576. Sheme Muka
577. Sheme Beqiri
578. Sherif Qazimi
579. Shuaip Rushiti
580. Shuaip Beko
581. Sheme Mekaj
582. Shefqet Shkurti
583. Shefqet Mushi
584. Shefqet Bilushi
585. Tahir Korro
586. Tajar Ramo
587. Tahir Korro
588. Tahir Hoxha
589. Taip Kareçi
590. Taho Sejko
591. Tahir Demi
592. Taip Musaj
593. Taip Kercelli
594. Telo Plaku
595. Teki Lame
596. Telha Demçe
597. Teme Sejko
598. Teme Pulo
599. Teme Hako
600. Tefik Korro
601. Tefik Korro
602. Telha Kupe
603. Thoma Lula
604. Thoma Xhixho
605. Thelleza Mastori
606. Urani Bari
607. Ulvi Lulo
608. Vango Mitrojorgji
609. Vazilete Ibrahimi
610. Veliko Rexho
611. Veliko Rexho
612. Veip Mushi
613. Vangjel Koloj
614. Veis Bajo
615. Vere Godo
616. Veip Demi
617. Veli Myrtaj
618. Veledin Kuçuku
619. Veip Huso
620. Veli Ramadani
621. Vesel Husaj
622. Xhavit Cane
623. Xhevdet Malo
624. Xhevdet Malo
625. Xhevdet Shabani
626. Xhevdet Lutfi
627. Xhenis Zeneli
628. Xhafer Xhaferi
629. Xhevit Islami
630. Xhevit Dalle
631. Xhevit Ibrahimi
632. Xhemal Meme
633. Xhemal Maze
634. Xhevdet Maze
635. Xhafer Arapi
636. Xhezo Gjika
637. Xhezo Dauti
638. Xhemal Dauti
639. Xhemal Muderizi
640. Xhafer Begdashi
641. Xhafer Avdullai
642. Xhafer Ahmeti
643. Xhelal Shaqiri
644. Xhemal Shene
645. Xhemo Muho
646. Iliver Maliqi
647. Zihni Shaqiri
648. Zalo Goxhaj
649. Zane Leko
650. Zaim Mezini
651. Ziver Rushiti
652. Zanel Baho
653. Zeliha Dojaka
654 Ziver Qilimi
655. Zane Bolena
656. Zaim Arapi

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)