« Rrëfanë lirie » mbi “supet” e autorit

R. Rifati
Lidhur me librin e tij "Rrëfanë lirie" që i kushtohet veprimtarëve kryesor që organizuan demonstratat e para të vitit 1981 në Zvicër, e ku janë përfshirë 38 portrete veprimtarësh, dy nga ta zviceran ( Beat Schafer dhe Kathrin Asal) , autori thotë se: librin « Rrëfanë lirie » e kam bartur mbi supe dhe e kam shtrydhur në mendjen time që nga viti 1981. Shkrimi i një libri të tillë për organizatorët e demonstratave historike të vitit 1981 në Zvicër, në krye me Kadri Zekën dhe Jusuf e Bardhosh Gërvallën gjatë gjithë këtyre viteve për mua ka qenë një preokupim i pathënë. Më shumë se kaq, ky libër më ka ftuar, duke trokitur orë e çast në ndërgjegjen time që nga ajo pranverë e lavdishme. Dhe kjo për shumë arsye”...

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)