“Integrimet Plus” është një OJQ e themeluar më 2004 nga Mentor Shala e Mufail Limani.

Kuvendi i Kosovës nuk pritet të ketë rrjedhë normale të punës as javën që vjen. Kjo për faktin se deputetët e Partisë Demokratike të Kosovës nuk do të tërhiqen nga kërkesa për ta shfuqizuar votimin e anëtarëve të Bordit të RTK-së.

E gjasat që kjo gjë të ndodhë, nëse seanca udhëhiqet nga kryeparlamentari, Jakup Krasniqi, janë minimale, shkruan sot Koha Ditore. 

Sipas gazetës, burime brenda kësaj partie kanë bërë të ditur se strukturat drejtuese të partisë nuk janë të kënaqura me rezultatin që ka sjellë votimi i së enjtes, pasi nga ky proces ka dalë një anëtar që dyshohet të jetë i afërt me AAK-në dhe ka mbetur jashtë një anëtar tjetër që është i pranueshëm për partinë. 

I afërt me AAK-në është cilësuar Faton Mehmetaj, kurse i pranueshëm për PDK-në, Murat Musliu. 

“Siç dihet, të enjten janë zgjedhur për anëtar të Bordit të RTK-së Besa Bytyqi dhe Faton Mehmetaj. E para është e pranueshme, por jo edhe Mehmetaj. PDK-ja ka dashur që të zgjidhet edhe Murati, por ai tash ka mbetur jashtë lojës”, ka thënë zyrtari i PDK-së.  

Problem, sipas tij, paraqet fakti se edhe dy kandidatët që kanë mbetur për t’iu nënshtruar votimit, asnjëri nuk shihet si i afërt me PDK-në. Është fjala për Mustafë Halilin dhe Blerta Zeqirin.

“Integrimet Plus” është një OJQ e themeluar më 2004 nga Mentor Shala e Mufail Limani. Ata kanë pozitat kyç në RTK – i pari drejtor i përgjithshëm e i dyti kryeredaktor i televizionit. Shumë projekte të organizatës, të financuara nga donatorë të ndryshëm, janë implementuar brenda televizionit. Projektet ishin të larmishme – nga shpërndarja e kondomëve, deri te promovimi i integrimeve evropiane.

Qeveria ia ka ndarë këtë numër regjistrimi organizatës: 5110014-3. Bazuar në Statutin e kësaj organizate, përfaqësues i autorizuar i saj në Kosovë është Mentor Shala. 

Koha Ditore nuk ka mundur të marrë një informatë nga Shala nëse vazhdon të jetë përfaqësues akoma, apo nëse vazhdon të realizojë projekte me organizatën. Prej dy ditësh ai nuk u është përgjigjur telefonatave të gazetës, dhe as kërkesave për prononcim, që i janë bërë në nëpërmjet porosive të shkruara.

As Limani nuk u është përgjigjur telefonatave. 

Një shkresë që ka siguruar gazeta tregon se si Limani autorizon Shalën “që të nënshkruajë të gjitha dokumentet në emër të OJQ ‘Integrimet plus’”. Këtu përfshihen marrëveshjet e OJQ-së me ndonjë palë tjetër, regjistrimi i automjeteve të OJQ-së, dhe të gjitha dokumentet e tjera që kanë të bëjnë me këtë OJQ. 

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)