Ortodoksët e Korçës protestojnë kundër dramës së Namik Dokles


Ortodoksët e Korçës protestojnë kundër dramës së Namik Dokles

Drama “Shën Maria e Beratit”, e cila ka hapur sezonin dimëror në teatrin e Korçës ”A. Z. Çajupi”, është anuluar për shkak të protestës së komunitetit ortodoks, të cilët e kanë cilësuar si fyerje të hapur ndaj tyre.
Nëpërmjet një deklarate shpërndarë për media, komuniteti ortodoks e ka cilësuar dramën blasfemuese ndaj ndjenjave te këtij komuniteti dhe institucionit te Kishës Ortodokse.
“Kjo dramë u luajt me paturpësinë më të madhe në nivele artistike mediokre, përpara qytetarëve të Korçës. Me një skenar bazuar tërësisht mbi gënjeshtra historike, të tipit PPSH”, thuhet në deklaratë.
Drama e shkruar nga deputeti i PS-së, Namik Dokle, është vënë në skenë me regji të Dhimitër Orgockës e skenografi të Roland Karanxhës.
Drama sjell në vëmendje ngjarje nga mesjeta, përcjell idenë se çdo gjë e mirë popullit i vjen me sakrifica dhe drama të përgjakshme, si historia e piktorit të “Shën Marisë”, që guximin për të thyer tabutë e pagoi me jetë përballë obskurantizmit të kohës. Drama përcjell mesazhin se me fundin tragjik, njerëzit duhet të sjellin ndryshimin që ëndërrojnë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)