Në kërkim të sulmuesit

description

Është e sigurt se mund të themi që filmi i parë 'G.I. Joe : The Rise of Cobra' ishte përçarës. Një spektakël për shikuesit e rinj pa dyshim duke u bazuar në fitimet e mëdha në arkat filmike, audienca më e moshuar, dukej sikur ishte skeptike sa i përket këtij filmi. Prapëseprapë 'Paramount' vendosi që ta bëjë edhe një vazhdim tjetër nëpërmjet formës së viteve të '80-ta për të vrarë shumë personazhe, duke e lidhur atë me filmin e parë.

Duejn Xhonsoni vjen në ekip

Një regjisor relativisht pak i njohur, Xhon M. Çu e mori në dorë këtë projekt, kurse skenarin e krijoi Ret Rizi i 'Zombieland'-it, bashkë me Paul Vernikun dhe shumica e ekipit që ishin në pjesën e parë nuk ia dolën të arrijnë deri te e dyta duke u ndryshuar të gjithë, përveç Çaning Tatumit dhe Raj Parkut. Ndryshimi më i mirë ishte sjellja e Duejn Xhonsonit në ekip, i cili si duket e ka pritur me shumë kënaqësi inkuadrimin. Ashtu si të tjerët presim edhe ne që ai të sjellë ndryshime pozitive në këtë franshizë, siç ndodh me të gjitha ku hyn ai. Është një lehtësim i madh që 'Retaliation' (Shpagimi), është shumë më i mirë dhe më argëtues se adaptimi i mitologjisë së 'G.I. Joe' të cilën e kemi shpresuar, me një numër personazhesh klasike dhe me një sasi të mirë aksioni. Është po ashtu edhe elementi shtesë i ninxhave që ashtu sikur Duejn, bëjnë çdo gjë më të mirë. Djuk tani është në udhëheqje dhe ka një ekip të ri që përbëhet nga 'Roadblock' (Dwayne Johnson), Lejdi Xhej (Adrianne Palicki), Flint (DJ Cotrona - që duket dhe tingëllon tërësisht njëjtë me personazhin e tij komik, vetëm se është më i ri).

Lufta e Snek Ajsit

Pas një sulmi në të cilin Kobra provon ta zhdukë ekipin e Xhoit, Rodblloku në mënyrë të kuptueshme bëhet paranojak në lidhje me atë se kush është përgjegjësi dhe deklaron se vetëm një personi i beson, dhe ai është Snejk Ajs. Pesë minuta më vonë ai thotë se i beson vetëm Koltonit. Pjesa më e rëndësishme ka të bëjë me Snejk Ajsin dhe Storm Shadouin të cilët luftojnë më së shumti dhe sjellin aksionin më të mirë në film. Filmi ka filluar të shfaqet në versionin 3D në të gjitha kinematë botërore, që nga 27 marsi.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)