Izet Duraku(1956-)


Fotografia e Izet Duraku

Izet Duraku lindi më 16 maj 1956 në fshatin Morin të Kukësit.Shkollën tetëvjeçare e kreu në vendlindje,të mesmen pedagogjike në qytetin e Kukësit,studimet e larta në Fakultetin Histori-Filologji të Universitetit të Tiranë,dega gjuhë-letërsi shqipe.Pas vitit 1990 është trajnuar për gaztari në GTZ,BBC, etj.Fillimet e gazetarisë së Izet Durakut i gjejmë në gazette “Studenti”,ku punoi një kohë redaktor.Edhe gjatë viteve të punës në arsim në Kukës vazhdoi të shkruajë reportazhe,skica,portrete dhe përshkrime pë gazetat “Zëri i rinisë dhe “Puna”Në vitin 1985 emërohet korrespondent i së përditshmes “Bashkimi” për zone Kukës-Tropojë,ku punoi deri në vitin1992.Më pas,deri më 1997 ishte drejtor i Radio-Kukësit.Prej asajkohe transferohet gazetar-redaktor në Radio-Tirana ku vazhdon të punojë prej më shumë se 8 vjetësh.Tash është drejtor përgjegjës i Revistë letrare e Tiranës “Ilz”.
Lëvron të gjitha zhanret e gazetarisë e të publicistikës,

Është autor i disa librave fjhe shumë punimeve publicistike :

1.Drini i Bardhë

2.Pragu

3.Vezullim heshtash

4.Agim Spahiu, metafora e lirisë së munguar

5.Libri i udhëtarit

6.Libri i udhtarit

7.Ana tjetër e malit

8.Veprat e artit në kërkim


Punime publicistike:

9.Rreth kufijve dhe semantikës së baladës(Baladat e Lumës,Hasit,Malziut dhe Fanit,një kontribur i shtuar për kulturën kobëtare)

10.Lufta midis komunistëve e nacionalistëve kurseu shumë gjak ushtari gjerman në Shqiperi

11.Ta kujtojmë me shpirt të pastër Havzi Nelën!

12.Lahutarët e Sanxhakut të Pazarit të Ri

13.Muzetë dhe galeritë publike nuk kanë rivlerësuar veprat, rrezikohet trafikimi dhe humbja e tyre

14.“Puthje mbi Bosfor”, një hyrje në detin e poezisë turke Etj.

Jeton dhe vepron në Tiranë.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)