Shaban I. Shkodra:"Takimi i parë, dhe ai i fundit me Kadriun"

"Takimi i parë, dhe ai i fundit me Kadriun"
"Kadri Zekën e njofta në klasën e V-të të shkollës fillore, ku së bashku e mbaruam fillore në Desivojcë dhe vitin e parë gjimnaz në Kamenicë , pastaj aji kaloi në Gjilan me vazhdua shkollimin. Kadriu ishte shok i mirë, i dashur , gjithëher i buzëqeshur . Në shtator të vitit 1977 e pimë nga një kafe ne kafenenë ʺAfërdita ʺ në Prishtinë. E lamë të shihemi prapë . Unë, në tetor të 1977 shkova në APJ , kur u ktheva nga APJ -a e kuptova se kishte emigrua në Zvicër. Kurrë nuk e kam marr me mend që kjo ishte kafeja e fundit me Kadriun. Jam krenar që kam pas një shok klase që me vepra ka shkrua faqe te reja të Historisë të populli tonë. Lavdi për jetë e mot Kadri Zekës dhe shokëve te tij të idealit!
foto-ja është e klasës VII-të, viti shkollor 1966/67 - Desivojcë".
Ky është rrëfimi i Shaban I. Shkodra, njv nga shokët e ngushtë të Kadri Zekës, e jy rrëfim më pas është publikuar në mediat sociale

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)