“Rrapi i Vjetër” si dashuri e dhimbje për Prizrenin

Kujtimet e rrëfyera nga gjyshi dhe babai por edhe përjetimet personale në lidhje me shpirtin e qytetit të Prizrenit, Salajdin Krasniqi i ka shndërruar në cikël vargjesh. Ato i ka shoqëruar edhe me fotografi të shumta të vjetra nga koleksioni i tij. Në këtë mënyrë ka krijuar librin e titulluar "Rrapi i Vjetër", përmes të cilit autori paraqet tregimin e dashurisë dhe dhimbjes për Prizrenin dhe trashëgiminë e bujshme të qytetit antik. Krijuesi që ka pasion vendlindjen, ka bërë të ditur se kjo është një përpjekje për t'i dhuruar diçka të dokumentuar qytetit të tij.

"Në këtë libër jam munduar që ta shfletoj lashtësinë e Prizrenit, të paluar si vitet e jetës së gjyshit, të babës dhe si vitet e mia", ka thënë Krasniqi për "Kohën Ditore". E, këtë cikël të poezive, Krasniqi ia kushton arkitektit, Bashkim Fehmiu.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)