Kosova në Central Intelligence Agency (CIA)Për të gjithë ata që duan të dinë faktet për secilin shtet të botës, nga aspekti historik e deri te ai aktual, kanë mundësi të klikojnë në internet në faqen zyrtare Shërbimit Sekret Amerikan, CIA, në profilin e saj në Factbook.

Në këtë link, në të cilën janë të vendosura faktet e ndryshme mbi të gjitha shtetet e botës, tashmë CIA ka hapur profilin edhe për Kosovën. Në pjesë të ndryshme, jepet historia, ekonomia, shtrirja gjeografike sistemi politik dhe shumë fakte të tjera. Në këtë profil të Kosovës, janë shënuar informacione mbi historinë e Kosovës që nga koha Bizantine e deri më sot.

 
Central Intelligence Agency
The Work of a Nation. The Center of Intelligence
World Factbook Title
navigation arrows
View Text/Low Bandwidth VersionDownload Publication
Welcome to The World FactbookRSS RSS
The World Factbook provides information on the history, people, government, economy, geography, communications, transportation, military, and transnational issues for 266 world entities. Our Reference tab includes: maps of the major world regions, as well as Flags of the World, a Physical Map of the World, a Political Map of the World, and a Standard Time Zones of the World map.
Regional Maps
Flags of the World
Guide To Country Comparisons
Did You Know?
What's New Today is: Friday, March 18
View All Updates
 The online Factbook is updated weekly. ISSN 1553-8133
For additional information on government leaders in selected foreign countries, go to World Leade

Po ashtu aty janë publikuar edhe informata mbi gjendjen politike, sistemin politik, ekonominë, komunikacionin si dhe ushtrinë. Shpjegimi i të gjitha këtyre është një risi për Kosovën pasi është hera e parë që vendi vendoset krahas shteteve të tjera. Faqja për Kosovën është aktualizuar nga data 8 mars e këtij viti dhe deri më tash ata nuk kanë pranuar asnjë ankesë për ndonjë fakt të publikuar.

Afati i ankesave para se Factbook të mbetet kështu, është dy javë nga dada e hapjes dhe kjo tregon se gati ky afat është duke skaduar. Pas skadimit të afatit, kjo faqe me informacione do të mund të quhet tërësisht zyrtare.


https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)