BKUK ekspozitë për 100 vjetorin e Pavarësisë së Shqipërisë


Biblioteka Kombëtare në kuadër të 100 vjetorit të Pavarësisë nga koleksionet e saj po ekspozon vepra të rëndësishme që kanë të bëjnë me periudhën para dhe pas shpalljes së pavarësisë. E tillë është edhe vepra “ Zgjimi i shqiptarëve” e vitit 1911 dhe që mbanë autorësinë e Orazio Iranianit. Shefja e sektorit të Albanologjisë Afërdita Sharxhi thotë se kjo vepër ka një rëndësi të veçantë, pasi përmbledh letra dhe fotografi të kohës para pavarësisë.


Biblioteka Kombëtare ekspozitë për 100 vjetorin e Pavarësisë

Vepra është e shkruar në gjuhën italiane dhe i përket kolonisë së arbëreshëve. Sharxhi thotë se studime rreth saj janë kryer por nuk është përkthyer.
Në javët në vazhdim në bibliotekën kombëtare pritet të ekspozohet edhe fjalori i Kavaliotit.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)