PDK po ndahet-Limaj me parti të rePDK po ndahet-Limaj me parti të re
Mënyra se si është ardhur në pushtet partia e Hashim Thaçit tashmë po dihet, nuk mbeti asgjë pa dalë në sipërfaqe. Tashmë edhe naivët ma të mëdhenj e kanë kuptuar se klani i Thaçit për të ardhur në pushtet nuk kanë kursyer mjete as metoda, te këta vlen maksima “Qëllimi e arsyeton mjetin”. Por shtrohet pyetja se si mbeten aq gjatë në pushtet këta “ pushtues modern” të lirisë? Duke pas parasysh se këta pseudopatriot erdhën në pushtet me ndihmën e shantazheve, kërcënimeve si dhe vjedhjeve të votave, nuk është vështirë të konkludohet se si arritën që të mbijetojnë aq gjatë në udhëheqjen e vendit. Koncentrimi i tërë pushtetit në një njeri ti rikujton figurat e tmerrshme të monizmit, prandaj ndarja e pushteteve në një shoqëri demokratike është esenciale, dhe duhet të rikujtuar se: ekzekutivi, legjislativi dhe gjyqësori që të gjitha duhet ta kryejnë punën në mënyrë të pavarur, por që tek ne është duke ndodh e kundërta, ku i tërë pushteti është unifikuar dhe në situatën momentale nuk ka ndarje të pushteteve por një centralizim të plotë të institucioneve shtetërore dhe që të gjitha kanë kaluar në duart e udhëheqësit të PDK- së dhe aktualisht kryeministrit Thaçi. Kohët e fundit janë duke u dëgjuar disa zëra brenda PDK-së se vetë “Shefi i tyre” i ka tejkaluar të gjitha normat morale dhe kushtetuese…

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)