Engjëll SHEHU :Kush është i mençur është për vete te tij


Fantazma


U lodhen shume
duke shkruar
Nxjerrin ca emra
qe si kemi dëgjuar

zhgarravisin
e bëjnë sajime
shkruajnë emra
plot anonime

Shkruajnë për vete
dhe për fantazma
Te kalitur ne pune
nga pushka e kazma

Hiqen modeste
te persekutuar
Mburrjet e kota
s’kanë te mbaruara

Duan te duken
qe marrin vesh
Ti lexosh mire
pallavra do gjesh

Shkruajnë broçkulla
flasin për vargje
Ngatërrojnë dynjanë
e kërkojnë paqe

Kërkojnë mburrje
dhe servilizëm
Si ne kohen e tyre
kur bënin qilizme

Hiqen sikur dine
dhe marrin vesh
Vargjet qe shkruajnë
i bëjnë përshesh

Ruhuni nga mburrja
se është e keqe
Mos u gënjeni
me lepe peqe

Mbushur kudo
mjeran ka plot
S’janë te afte
s’jetojnë dot


30/09/2005

Bujqer e çobane

Bujqer e çobane

U prish dynjaja
u sulen ujqerit
Gjeneral u bene
te gjithë bujqrit

Po dhe te tjerë
qe ishin çoban
I morën gradat
gjë nuk lanë


U erdhi dita
u erdhi koha
Para i kisha
dot si njoha

I mbaja mëndë
ashtu si ishin
Ndaj kur i pash
serbes me flisnin

Bujqer e çoban
veshur pispillosur
Mburrnin njeritjetrin
flisnin te krekosur

Unë jam me shkolle
bërtiste çobani
Shok nuk kam
s’me gjendet dermani

Bujkut siu durua
dhe forte bërtiti
Dëgjoni o shok
befas ia priti


Shkolla e çobanit
ne maje te malit
Eshtë njësoj
si pordhët e kalit

Unë ne bujqësi
vërtet s’mësova
Por për mençuri
su lavdërova

Ndaj s’dua te mburrem
dhe s’mburr njeri
Kush është i mençur
është për vete te tij

Po jo çobani
qe mburr te tjerë
Kur do te flas
rri si dhjerë

Vet s’merr vesh
nuk ka haber
Do te duket
mburre te tjerë


Bene biografi
çirret berete
Na i nxori te gjithë
bujqerit poet

Bujqer e coban
te gjithë u graduan
Shkruajne per vete
çfare te duan


29/09/2005

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)