Buzëqeshje ylberi (I. Qorraj)

Nga Agim H. Berisha

Buzëqeshje ylberi


(I. Qorraj)
Malet kurrizdalë
Dhe me zjarrmi
Malet kishin plagë
Ç’dridhej
Shekulli hijerëndë
Nga zëri i lirisë
Ti
Shkëmb Dukagjini
Lulebozhure
Edhe një gjekëtimë
E Bjeshkëve të Nëmuna
Ti
Etje
Në buzët e stinëve

Kujtesë
Buzëqeshje ylberi
Në sytë tanë

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)