RRUGËN TËNDE(Ismet Qorraj)Linditë Ramushi Dushku 


RRUGËN TËNDEMes dhimbjeve të kohës së fjetur
s'kish si fle shpirti
që ndjek ëndrrën e përtejme të lirisë
atëherë kur dritat shuheshin mbi terracat e shtëpive
e loja e fëmijeve ngazëllente erërave të kohës.

Çfarë mund të ndizte mes vërshimeve
rrugën që more
se ish më e madhe
se sa aroma e trupit që mbeti në shtëpi
dhe sytë që do të lotonin për ty
...por kjo ish më e madhe se cdo gjë
më e brishtë se brishtësia
më e pastër se vet amshimi që preku ballin tënd
cfarë mund të ndalte tjetër rrugën që more
ti mes zjarrit të luftës
tani që lutemi ta shijosh
ti mes plumbit të shtypur
e zemrat tona me mallin prush.

Ti paske fjetur tani
dhe ç'mund të të kendoj
mbi lulet tua siper rilindjes
ke prekur dritën e madhe të diellit
që sot të ngroh ditët tona.

Linditë Ramushi Dushku u lind më 18.12.1984 në Gjilan. Shkollën e mesme e kreu në Gjilan, në shkollën e mesme të mjekësisë "Dr. Asllan Elezi", profili pediatri. Studimet universitare i filloi në vitin 2004 në Universitetin Shtetëror të Tetovës, në Fakultetin Filozofik, dega Psikologji. Në vitin 2006 u transferua në Universitetin e Prishtinës, ku edhe vazhdoi studimet. Lindita është e martuar dhe ka një vajzë. Për momentin jeton dhe vepron në Shkup bashkë me bashkëshortin dhe vajzën.

Përmbledhjen e parë me poezi e nxori në qershor të vitit 2004, me titull "Mos Hesht", botuar nga shtëpia botuese "Ura". vëllimi i dytë i saj me poezi, i titulluar "Me sytë e ëndjes", shtëpia botuese "Beqir Musliu" në Gjilan, 2012.

Çmimi i dytë në poezi, në festivalin e poezisë, "Takimet e Poeteshave Shqiptare 2011",Vushtrri. Vendi i parë " Poezia më e mirë e botuar në filolet", Zvicërr, 2012. E shpërblyer me mirënjohje " Poete e vitit", nga Kuvendi komunal, Drejtorati për Kulturë Rini e Sport, Gjilan 2012. Çmimi i dytë në poezi në konkursin anonim letrar "Flaka e janarit " 2013.
Autore e shume shkrimeve eseistike, psikoanalize mbi vargun poetik per autor te ndryshem, shkrime te botuara ne gazeta dhe portale te ndryshme ditore, telegraf, xl.pres.tv, 2l.online, rajoniprees, fjala e lire, zemra shqiptare, etj...


E përfshirë në këto antologji: "Lotët e virgjër", botuar në Londër nga shkrimtari Fatmir Terziudhe autori tjeter Agim Mato, botuar nga "APCO" 2012, "Ama e dheut", Shtëpia botuese "Beqir Musliu", 2012, "Parnasi me aromë gjilani", shtëpia botuese "Beqir Musliu", 2012, antologji me poezi shqipe "Poesie albanaises" përkthyer nga Vasil Çapeqi , adaptuar në gjuhën frenge Francis Chenot, ShB "Le tailis Pre" , Belgjikë 2012, "Fjala poetike" 2013(antologji e poezisë shqipe në Kosovë), botuar nga Ballkan press, antologji cila është botuar në 4 gjuhë të huaja.

Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)