POEZI NGA KOZETA NUSHI


                                                              

FLUTUR E BUKUR

Flutur e bukur!
Ta them
 në konfidencë.
Nuk është
Faji im
Që Zoti
Më ka dhënë
Një zemër
Të madhe
Të artë.
Nuk është
Faji im
Që fjalën
Urrejtje
E ndërroj
Me fjalën
Dashuri.
Nuk është
Faji im
Që më
Pëlqen
Të punoj
E gjumin
Të sakrifikoj.
Nuk është
Faji im
Që lexoj
Për të mos
Ngelur
Në errësirë.
Nuk është
Faji im
Që rri , hesht
Dhe di të fal.
Jam kjo që jam.
E dua botën
Që më rrethon,
si fëmijë,
me dashamirësi .

                        
  MBAS ASAJ NATE....

Mbas asaj nate
Plot shkëlqim,
Paritur
 Mu duk
 sikur ngela
në dyluftim
me shpirtin
Udhëve
Të fatit tim.
Në një moment
Ku përreth meje
Nuk dukej më
asnjë njeri
pikat e shiut
erdhën vet
e më bën shoqëri.
Nuk kishte më
Dyluftim.
Kishte strehëza
Paqeje
Pambarim.

NË FILLIM....

Në fillim
Vjen me
Optimizëm,
I sigurt se
do ndryshosh
botën.
Më vonë
Mban timonin
E jetës
Duke bërë
Atë që është më
E mirë.

                        
Kur i beson zemrës

Jeta është e bukur
Kur ndjek
Dhe i beson
Zemrës.
Edhe pse
Gjatë udhës
Vuan.

                 
 ATDHEDASHURI

Atdhedashuri
Sa herë
Më ke bërë
Pluhur.
Sa herë
Më ke
Djegur.
Sa herë
Më ke
Ringjallur.
Sa herë
Më ke
Varrosur.
Dhe unë
Prap
Nuk heq dot dorë
Nga ty.
Duke menduar
E rimenduar
Të gjthë
Duhet
Mendojnë
Për
Gjithë.


Comments

Popular posts from this blog

Libra të rinj - Shkarkim falas

Ese për Vitin e Ri

Poezi të zgjedhura nga GJERGJ FISHTA (23 tetor 1870 - 30 dhjetor 1940)